Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Shogun

Silnik pomocy

2007-10-29, 12:17

Mam problem ,po zdjęciu kolektora i miski olejowej w celu dostania się do popychaczy ,okazało się ,że nie te sprowadziłem u mnie są krótkie a dostałem długie.Problem jednak jest inny po złożeniu ,silnik gaśnie ,nie wchodzi na obroty dławi się nawet obrotomierz faluje,po gwałtownym puszczeniu gazu gaśnie na wolnych obrotach.A przed tą operacją w miarę możliwie palił tylko sporo .Czy położenie na boku kolektora mogło coś uszkodzić ,przewody i wtyczki wszystkie mi się odhaczyły, czy może to być uszkodzony któryś wtrysk?

manius

Re: Silnik pomocy

2007-10-29, 17:06

Mam problem ,po zdjęciu kolektora i miski olejowej w celu dostania się do popychaczy ,okazało się ,że nie te sprowadziłem u mnie są krótkie a dostałem długie.
domyslam sie ze zalozyles w koncu te wlasciwe popychacze :-)

Problem jednak jest inny po złożeniu ,silnik gaśnie ,nie wchodzi na obroty dławi się nawet obrotomierz faluje,po gwałtownym puszczeniu gazu gaśnie na wolnych obrotach.A przed tą operacją w miarę możliwie palił tylko sporo .Czy położenie na boku kolektora mogło coś uszkodzić ,przewody i wtyczki wszystkie mi się odhaczyły, czy może to być uszkodzony któryś wtrysk?
wyglada na to ze cos zle poskladales/podlaczyles
jesli chodzi o wtyczki to tu nie ma problemu (kazda jest inna)
ale przewody podcisnienia, jesli tu cos pomyliles to moze przez to kuleć

a rozrzad dobrze ustawiles? (jesli wyciagales wałek?)

wtryski?
hmm
jesli nie spadl albo uderzyl w cos,
chociaz raczej nie
Załączniki
Image Kopie.jpg
Image Kopie.jpg (77.54 KiB) Przejrzano 2460 razy
Ostatnio zmieniony 2007-10-29, 17:08 przez manius, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Shogun

2007-10-29, 22:43

Dzisiaj za dnia widzę że obok wtrysku jest wyciek paliwa ,uszczelki puściły chyba bo robi się mokry i paliwem czuć ,jak postoi wysycha ,ale objaw jest taki jakby brakowało mu paliwa do pracy ,najgorzej to że przy hamowaniu spada poniżej swoich obrotów i gaśnie ,auto leci ,brak wspomagania i hamulca. Jak sprawdzić poprwną pracę układu paliwowego bez pomiaru ciśnienia ,jest jakiś sposób.

chevidan

2007-10-30, 00:18

wygląda na nieszczelność.musisz posprawdzać to co rozbierałeś.

Awatar użytkownika
Shogun

2007-10-30, 00:48

Masz na myśli uszczelki spod kolektora bo poszło na te same co były ale na sucho ,może smar dać czy silikon, bo wężyki podciśnieniowe się odliczyły wszystkie. A tak dla tych co mają jakieś dane o wtryskach ,mam 80TF-A i 92TF -AA które do OHV z 74 r powinny być.

[ Dodano: 2007-10-30, 00:50 ]
Poprawka wtrysk 90TF -AA i 92TF -AA jeden czerwone ,drugi czarne plastiki

Wróć do „WARSZTAT”