Witam dawno mnie nie było ale mam takie pytanie nie związane z EXEM, chodzi o kocioł gazowy C.O. do domu jednorodzinnego o powierzchni około 140 m2
Jestem w trakcie budowy domu i teraz muszę powoli zacząć myśleć o piecu co by było ciepło, teraz pytanie jaki piec ? mam niby wstępnie 3 hurtownie załatwione po znajomości maja niby dać dobra cenę, rozmawiałem z nimi no i się zaczęło "dlaczego takie piec ,dlaczego takie grzejniki ,dlaczego to a nie to" wiadomo każdy żyd chwali swoje ,każdy che sprzedać ale ja muszę coś wybrać żeby nie przepłacić i żeby było dobrze.
Z góry zaznaczam nie chodzi mi o TANIZNĘ chodzi o coś dobrego w korzystnej cenie.
jeśli chodzi o sam dom to powierzchnia 140m2 ,komin schiedel systemowy ceramiczny teraz pytania jaki piec czy ?
kondensat-polecany i ostatnio najczęściej chyba montowany w nowych domach,
turbo- niby już się z tego wycofują,
atmosferyczny z otwarta komora spalania
jeśli chodzi o CWU to jedni polecają z zasobnikiem wbudowanym około 40L inny znowu ze zasobnik wolnostojący okoł 100L
generalnie interesują mnie takie jak producent,cena, wydajność ,awaryjność,serwis,użytkowanie,itp
jeśli mogę prosić o jakieś konkretne sugestie użytkowników oraz zawodowych praktyków będę wdzięczny
pozdrawiam