Jeśli zakładam temat w nieodpowiednim dziale, z góry przepraszam oraz proszę o jego przeniesienie. Po prostu nie miałem pomysłu, gdzie indziej mógłbym umieścić to zapytanie.
Przypadkowo stałem się posiadaczem zagazowanego (sekwencja Landi Renzo) Forda Explorera I z 1993 r. w wersji Sport. Wersja jest o tyle ciekawa, że jest w US-specu oraz posiada manualną skrzynię i napęd na tył. Ogólnie rzecz biorąc, stan techniczny jest świetny - wymieniłem tylko kilka drobniejszych elementów zawieszenia, olej, butlę LPG i parę innych. Chłopaki ode mnie z warsztatu przeglądali auto i byli naprawdę pod wrażeniem jego sprawności, nieadekwatnej do wyglądu Wygląda nieciekawie - wymaga remontu lakierniczego oraz wstawienia progów. Moje pytanie do Forumowiczów brzmi: Jaka może być wartość tego pojazdu na naszym rynku? Nie znalazłem ani jednego ogłoszenia z podobnym samochodem (może słabo szukam) i nie wiem, co ma większy sens - pozbywać się czy ładować pieniądze w przywrócenie go do ładnego stanu. Nie tylko nie znalazłem żadnego Sporta na sprzedaż (nie mówiąc o amerykańskiej wersji), ale nawet nie spotkałem się z Explorerem w manualu.
Będę wdzięczny za wszystkie porady.