Ten Emulator to nic innego jak podawanie zmienionych danych ciśnienia na listwę żeby komputer nie wychwycić błędu i zapalił kontrolki. Ale to nie rozwiązuje problemu ze nadal na listwę będzie większe cisnienie. Nie wiem jak to się ma do usterek w pracy listwy. U mnie gazownikt zmniejszył ciśnienie gazu i jest ok. I nie ma jakich kolwiek różnic między Pb a lpg
Raczej się nie zgodzę...
Jeśli byłoby tak jak piszesz, czyli na listwie cały czas występuje większe ciśnienie, to taka sytuacja w konsekwencji doprowadzi w pierwszej kolejności do rozjechania się mapy paliwowej a następnie do uszkodzeń mechanicznych... Wówczas na pewno montujący emulator mieliby pretensje do gazowników, gazownicy do firm wskazujących konieczność montażu emulatora a ci ostatni do firm produkujących to urządzonko... Spór, sąd, windykatorzy, kolesie z abs-em, itd, itp...
Tymczasem po zamontowaniu emulatora ciśnienie na listwie jest utrzymywane w normie... Wystarczy podpiąć komputer i to sprawdzić... Tak to zrobił mój gazownik, który po zamontowaniu lpg stwierdził błąd P0191, poszukał informacji o jego przyczynach i skutkach, znalazł i zamontował emulator i o wszystkich swoich działaniach na bieżąco mnie informował...