Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
cruscher
Kontakt: Strona WWW

Re: łódź-ciekawe miejsca

2008-01-22, 22:42

okolicach arturowka dokladnie na ul.łupkowe(miedzy strykowska a wycieczkowa)jest ta gorka,jakis czub na rowerze sie tam zabil ostatnio dosc glosno bylo moze kojarzysz
Heh trza było mówić, że to o górkę na Rogach chodzi :lol: Znam to miejsce, w końcu mam kilku kumpli któzy też jeżdzą na rowerach wyczynowo jak ten co zginął. Ale od tego wypadku trochę bardziej zaczęli dbać o bezpieczeństwo przy tym sporcie, o ile można wogóle coś mówić o jakimkolwiek bezpieczeństwie :-P
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Awatar użytkownika
Wojciechow

2008-01-22, 23:44

No i oczywiście ja się z Wami piszę na "mruganie światełkami" ... Tylko Żona nie chce mnie puścić, bo jak mnie cały tydzień w domu nie ma, to troszkę jestem im winny czasu w weekend'y - w końcu ojciec Rodziny (cudna Żona i mały Adaś) w permanentnej delegacji :-) Ale jak tylko się troszke ociepli, to ich ze sobą zabiorę :-)

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-22, 23:56

no ja na Grotniki zabrałem całą familie, teraz już nie chcą ze mną jeździć :)
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

martcin

2008-01-23, 01:00

Kurcze na jakis niezbyt ciezki wyjazd w terenie chętnie bym pojechał sprawdzic jak chodzi naped 4x4 w moim Escape'ie.Za duzo nie moge poszalec bo mam uraz po tym jak przydzwonilem miska olejową w pieniek.Skonczylo sie lawetka i takimi kosztami ze trochę ostudziło to moje zapedy terenowe Fordzikiem.Jak kiedyś kupię Samuraja to sie pojezdzi a na razie raczej spokojne wyjazdy moge robic.

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-23, 01:09

jak poskładam się do kupki to się gdzieś wybierzemy :)
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

martcin

2008-01-23, 01:17

kiedys z kolega zrobilismy fajna trase rowerkami.z Dobrej pod Strykowem do Modrzewia w Lagiewnikach.fajne widoki.tylko nie pamietam juz czy daloby rade przejechac autem.moze kiedys pojade tam swoim skuterkiem to sprawdze..

przemmm

2008-01-23, 03:19

hehe generalnie to las lagiwewnicki jest konkretny pod wzgledem fajnego uksztaltowanie terenu ,w koncu to park krajobrazowy wzniesien lodzkich..moj ojciec nan takiej brukowanej wykreconej drodze miedzy modrzewiem a skootnikami kiedys opla z 36 albo 39 roku probowal po renowacji,bo stwierdzil ze ''najlepszy test nowego zawieszenia to kocie łby''i rozpedzil sie do 90 :-) zawieszenie przetrwalo tylko ze cewka zaplonowa mu sie do czerwonosci rozgrzala.. :mrgreen: wogole w tamtym rejonie bardzo fajnie jest kiedys jezdzilem jak byla scinka drzew i drwale traktorami drogi poryli,fajnie bylo.. ;-)

[ Dodano: 2008-01-24, 02:46 ]
a tak wogole to jak by tktokolwiek gdziekolwiek chcial mnie zabrac to sie pisze na to 675550......:)

HAMME

2008-02-19, 23:13

To co do zwiedzania okolic Łodzi to polecam północny szlak rowerowy start można zacząć od malinki poprzez całe wniesienia łódzki a kończycie na ładnym otwartym torze w strykowie na którym na czas pojechać sobie można. z atrakcji to ładny młyn jest po drodze, pozostałości grodu, piękne widoki trochę błota jak popada. Niestety rzek do forsowania to dużo u nas nie ma. A niby miasto leżące na 13 rzekach.

A dla zainteresowanych ten gród jest na sprzedaż

Na cięższy wyjazd to okolice tuszyna, ale tam inwestycja za inwestycją kiedyś było lepiej.

A na górę śmieciówę to nie wiem czy widzieliście ale utrudnienia zrobili i ogrodzili na szczęście ktoś wyrwał dwa słupki.

A kto wie jak teraz wjechać na malinkę pod wyciąg od tyłu bo ja ostatnio nie znalazłem już żadnego przejazdu ?

Wróć do „Kącik OFFROAD-OWY”