A teraz co zrobiłem aby spokojnie założyć 33"
TYŁ
1. Klepiemy resory - było omawiane przez Radka
2. Dodajemy pióro - było omawiane przez Radka
3. Zakładamy szekle od Grześka
4. Zakładamy takie felgi aby mieć ET -35 przy feldze 9,5" lub regulujemy to dystansami aby uzyskać ten sam efekt
Przód
1. kręcimy drążki do granic rozsądku
2. Wymieniamy odbojnik dłuższy o 15-20 mm i polecam twardszy ( nie dobije wam koło do nadkola i nie wylecą w kosmos jak mnie ostatnio

3. Wycinamy zbędne elementy w nadkolach zgodnie z poniższymi zdjęciami. Trzeba odciąć kawałek budy, ale on nie jest potrzebny
4. Zakładamy takie felgi aby mieć ET -25 i więcej przy feldze 9,5" lub regulujemy to dystansami aby uzyskać ten sam efekt
U mnie założone są :
Opony 275/60/20 Cooper Discover (Bardzo cicha komfortowa szosowa opona)
Felga 20" ET 0
Waga koła 45kg ( Gość wymieniał je 5 godzin łyżkami bo mu się na żadną maszynę nie mieściła felga z oponą )
Dystanse 4* 35 mm
Zalety:
-FULL LANS czyli to co w życiu najważniejsze
-Wreszcie nie trzeba używać lewarka. Spokojnie na postoju można połoćyć się pod autem i sobie sprawdzać co i jak.
-Wysokość do błotnika około 950mm na wszystkich kołach
-Przy takich felgach brak efektu bujania auta co przy tak wysokim środku ciężkości daje duże poczucie bezpieczeństwa. Aby zabezpieczyć sobie ranty można włożyć do środka koło od malucha (na zdjęciu pokaz)
Wady:
-Traci się kolegów od zmiany opon, bo już nie chcą cię więcej widzieć
-Utrata mocy, ale bez histerii przy normalnej jeździe nie ma problemu, prędkość maksymalna według gps się nie zmieniła
Dobra to na tyle
Dla zainteresowanych trwają badania nad 35" ale to już inna historia ...
!!!!!!!! BARDZO PROSZE OGLADAC I CZYTAC ZDJECIA OD DOLU - w odwrotnej kolejności się załączyły