Zawsze jak wraca temat kupna opon...to szukam takiego rankingu. ALe nie ma opcji, zbyt duża subiektywność w ocenie, szczególnie jeśli każdy pisze o swoich odczuciach, nie mając porównania do innych opon w teście. Dlatego właśnie można stwierdzić czy opona jest dobra, ale już nie czy jest lepsza od innej, konkretnejTak zgodze sie z kolega wyzej a moze zrobic jakis ranking opony w klasie mt i at. zawsze czegos sie czlowiek dowie.
A codzienna jazda na duratracach po czarnym jest ok? Obecnie mam geolandary AT/S i się zastnawiam gdzie zyskam, a gdzie stracę i czy na pewno tego potrzebujęjeździłem na BF,graberach at2 i duratrac,z tych trzech opon duratrac jest ,wg mnie,oponą najlepszą jeśli chodzi o przyczepność zimą w mieście,wszystkie trzy hałasują podobnie,zużycie paliwa podobne,BF najgorszy zimą,pewnie z racji swojej twardości,chociaż znikał tylko trochę wolniej niż pozostałe,jazda 80% czarne i 20% teren,w błocie żadna z nich nie robiła
To widziałem, to, że np. 245 75 16 się zmieszczą to wiem. Ale bardziej mi chodziło o subiektywne i własne opinie czy ten rozmiar w ogóle będzie ok czy olać temat. Niby różnica niewielka w szerokości, ale po obwodzie coś tam jest itd.
moge Ci moje Michelinki pogonić,przejechały może max 5tyś km rocznik 2015Będę wdzięczny jak ktoś mi pomoże rozstrzygnąć dylemat 255 70 16 vs. 245 75 16 lub w ogóle powiedzieć jaki jest najlepszy wybór do EX II