Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

"Zielony" - pierwszy test PL.

2008-05-28, 22:06

Chrzest bojowy przeszedł i co prawda nie zdał całkiem na piątkę to jednak... W końcu udało mi się na tyle uporządkować moje sprawy, że znalazłem trochę czasu by zamontować przedni wał napędowy... i nareszcie wyruszyć sprawdzić auto w terenie. Znalazłem niedaleko kawałek rozkopanego terenu - "żwirownię" i udało mi się trochę po tych górkach "połazić". Chciałem sprawdzić dokładnie czy wszystko jest należycie skręcone, złożone, czy gdzies nie ociera, czy kable nie za krótkie no i czy wszystko pracuje jak należy. W Stanach nie miałem takiej możliwości bo ledwo wszystko skończyłem motać przed załadowaniem do kontenera. No i prawie wszystko gra... z jednym wyjątkiem - reduktor mi wyje na 4LOW... niemiłosiernie wyje no i wypiął mi się raz podczas wspinaczki pod dosyć ostrą górkę. Podejrzewam, że będę zmuszony wymontować go i zajrzeć do środka... Na czarnym wszystko OK, na trawie wszystko OK, wykrzyże jak najbardziej ale ten reduktor... nie zdążyłem go rozebrać, sprawdzić przed instalacją... po prostu za malo czasu, od gościa kupiłem, zamonotwałem, zmieniłem olej i tyle. Jutro zrobię badania techniczne, zakładam moje 33" koła i znowu skoczę na żwirownię sprawdzić go jeszcze raz. Cholera by wzięła ten reduktor. :evil:
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
Dawid

Re: "Zielony" - pierwszy test PL.

2008-05-28, 22:09

Nooo w koncu masz swoje cudo :mrgreen: Yyyy a gdzie zdjecia? :?: :-/
smartpar.pl

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-05-28, 22:17

jutro zrobię kilka bo na tych kółkach co teraz mam to szkoda robić... wygląda jak na szczudłach.

;)
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

HAMME

2008-05-28, 23:18

Andrzej nie mogę się doczekać zderzenia myśli technicznej amerykańskiej i polskiej :)
Na zmotce lub zlocie będzie trzeb skonfrontować te rozwiązania.

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-05-28, 23:27

no pewnie... wszystko jest niby OK... mam na nim 6 calowego Skyjackera i nowe drążki kierownicze (system Superunner)... zblokowany przód i tył z przełożeniami 4.10 i manualny reduktor... że o zderzaku z rur i wyciągarce nie wspomnę. Całość na felach 15X10 i oponach Super Swamper 33X12.5... Poza tym cała masa takich drobnych zmot i ulepszeń... a to zegary dodatkowe, a to filtr powietrza KKM... takie tam... zacznę chyba znowu budować półkę z tyłu na pace bo zapasówkę trzeba będzie gdzieś wozić... a i resztę bzdetów też.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

HAMME

2008-05-28, 23:42

Andrzej czuje w Tobie bratnią duszę. Będzie trzeba w tym kraju pokazać co expo potrafi :). Nie doceniany i marginalizowany sprzęt przez producenta jak i rynek. Ale w NAS siła i potęga. Jeszcze będą przepraszać i błagać o przebaczenie, że popełnili duży błąd w życiu kupując inne auto. Dealerzy może zrozumieją dlaczego to auto to nr 1 pod względem popularności w tej klasie w usa.

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-05-28, 23:49

no tak tylko, że w usa to auto służy w większości jako tragarz zakupów... a heep raczej kojarzy się z wyczynem... ale masz rację, ja swoim nieraz wzbudzałem spore zainteresowanie przy każdej mojej wizycie u dealera... chopaki nie mogli się nadziwić jak można toto rozbudować... a w terenie szczeny opadają niedowiarkom. Czasem podczas rejestracji do startu w imprezach kiedy pytają o markę pojazdu to podnoszą głowy jak powiesz Explorer... z niedowierzaniem, że może się przesłyszeli.

:roll:
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

HAMME

2008-05-29, 00:06

A to teraz kawałek historyjki. Jak podjechałem na rajd w górach sowich na swoich 20 calowych felgach to do momentu przyklejenia nalepki startowej było wszystko Ok. Ale jak już przykleiłem naklejkę to gosć nie wytrzymał i podszedł pytając.
Ty chcesz starować na tych kołach ?
ja odpowiedziałem: No tak przecież napisane jest na oponach M+S, to co mam nie jechać.
Gość się załamał bo opony z indeksem do 210km/h

jak zamieniłem je na SIMEXy to się już wyjaśniło :), ale miałem ubaw z gościa miny, który miał w 100% zmotanego LC.

Awatar użytkownika
kra

2008-05-29, 09:37

:) jak bys mial jeszcze ten klakson lokomotywy i mu zatrabil to by w krzaki juz wogole uciekl porzucajac swojego LC 8)

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-05-30, 23:24

Jak mi się uda jadę gdzieś znowu... tym razem już na "normalnych" oponach :roll:

muszę sprawdzić reduktor bo mi już zaczyna na 2HI hałasować...

kicha normalnie...
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „Kącik OFFROAD-OWY”