Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: oslona spodu przod EXII

2008-01-20, 19:44

Panowie, zabrac pare razy na ostre upalanie, dac sie przejechac po gorach i dolach (ale takich naprawde a nie pagorki dla dzieci) i juz zalatwione.

Teraz to mi zona na zdjeciach pokazuje ze te Simexy to ladne sa i moglem takie kupic zamiast MT-kow :P
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

chevidan

2008-01-20, 19:52

no tylko nie wziąłeś pod uwagę że za chwilę będziesz musiał drugie ex kupić bo z tego zostaniesz wysadzony.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2008-01-20, 19:59

spokojnie - mam w glowie pewien projekt ktory mam nadzieje w tym roku uda sie zrealizowac... a wtedy to juz nie bedzie problemu :)
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

chevidan

2008-01-20, 20:22

bronco czy ex I, 2 door?

Awatar użytkownika
Dawid
Kontakt: Strona WWW

2008-01-20, 20:40

Panowie, zabrac pare razy na ostre upalanie, dac sie przejechac po gorach i dolach (ale takich naprawde a nie pagorki dla dzieci) i juz zalatwione

Radek,ale Twoja Pani jezdzi z Toba i wyglada na zadowolona.Moja po wjechaniu w "teren" (troche sie przechylil :mrgreen: ) powiedziala,ze jej sie nie podoba.
Kurde,wzial bym ja gdzies na powazniejsze blotko ale......................chce zyc :-D
smartpar.pl

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2008-01-20, 22:49

a moja jest spoko... no bo lepiej co by chłop pod samochodem się grzebał niż z kumplami pod budką z piwem stał.

Nie?

ale serio - pojechała ze mną raz i więcej nie chce... bo ją to nie rajcuje.

ale mnie pozwala na motanie no bo i z tego są jakieś pieniądze. Lubi, że robię to co lubię.

fajnie ująłem?
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Mikado

2008-01-21, 07:02

noooo... :clap:

sam bym tego lepiej nie napisał ;-)

dzisiaj zaczynam motanie mojej osłony, zmobilizowały mnie do tego wczorajsze głazy i pnie, o które kumpel rozwalił most tak że tryby się rozeszły....

martcin

2008-01-21, 22:42

kurde w tym sklepie z osłonami była nawet fajna do mojego Escape'a!?
jestem w szoku że do niego mozna w Europie nawet takie rzeczy dostać..i to jeszcze jest tańsza niż do explo...
chetnie bym taką zamontował po tym jak w zeszłym roku roztrzaskałem miskę olejową na pieńku w lesie

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-21, 23:59

bo coś mi się zdaje, że Escape to w Europie teraz Maverick...
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-22, 00:03

nie u nas escape to escape, tyle że przestali sprzedawać mavericka
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-22, 00:31

a widzisz... człek codzień uczy się czegoś nowego... thanx
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

martcin

2008-01-23, 01:46

Z tego co wiem to Escape i Maverick to jedno i to samo.Podobno w Europie raczej tego nie sprzedawali.Moze tylko w Szwajcarii.Ale za to blizniacza Mazde Tribute sprzedawali.Sa podobne ale nie identyczne z wygladu,ale silniki chyba maja jednakowe.Kuzyn ma np Forda Focusa z dwulitrowym silnikiem przywiezionego ze Stanow to jak pojechal do serwisu Forda to go z tym silnikiem odeslali do Mazdy wiec potwierdza sie to ze tym razem Mazda a nie Nissan wspolpracowala z Fordem przy produkowaniu Mavericka/Escape'a od 2001 roku.Moj byl przywieziony z Kanady,a kupilismy go w Krakowie w komisie.I podobno w Stanach to auto jest dosc popularne.
Czasem widuje go na roznych filmach,a ostatnio widzialem na Animal Planet jako sluzbowe auta instytucji podobnej do naszego Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami.
u nas w lodzi widzialem 3 Escape'y.jeden czarny jest na pewno w Aleksandrowie bo go dosc czesto widuje,jeszcze jezdzi po Lodzi szary metalik i chyba kobieta nim jezdzii widzialem zlotego zaparkowanego na Retkini ale to wszystko.Aha i raz widzialem w Konstantynowie ale na zdunskowolskich tablicach.Jest niestety malo popularny w Polsce,a to fajne i przyjemne autko.i najsmieszniejsze jest to ze w Stanach wypasiona wersja z 3-litrowym automatem kosztuje ok 23000 dolarow.Dziwne ze go u nas nie sprzedaja bo to nieduzy SUV,mniejszy od Explorerka a Explorerki sa sprzedawane w sieci dilerskiej Forda bo sie pytalem kiedys..coz...

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-23, 02:08

Explorerki sa srzedawane? ojj... chyba juz nie, kilka lat temu tak...
Pozdrawiam,
Adrian

martcin

2008-01-23, 02:36

.. a moze masz racje..no ale w europejskiej sieci to na pewno jest sprzedawany Explorerek..

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-23, 07:52

czy aby napewno? myślę, że Ford wycofał się z tym autem... oni sami nie wiedzą kto im d obesrał.

Mazda nie współpracuje z Fordem... to Ford jest właścicielem Mazdy i robi jak chce... tak samo jak jest właścicielem Jaguara, Volvo i Land Rovera. Teraz jest fajnie jak skundlili Jaguara i zrobili go z Lincolna - taka szafa trzydrzwiowa na drodze albo jeszcze lepiej... najnowszy Escape wygląda identycznie jak nowy Freelander... tylko napisy inne. Dobrze, że chociaż trzymają się Range Rovera i Disco, no teraz L3... bo jakby zrobile Explorera i Range Rovera z jednego to dopiero byłoby...

Czasem jest jeden samochód a kilka nazw... tak samo robi GM - w Europie Opel a w Stanach Cadillac, Saturn i Chevrolet...
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „Kącik OFFROAD-OWY”