no tak
raz się zachlapiesz i masz już przechlapane
[ Dodano: 2008-04-04, 12:58 ]
qrde zrobiłem dzisiaj kilka pomiarów pod kątem instalowania snorkla i normalnie ciasno jak cholera.
Między filtrem a brzegiem błotnika biegnie kupa kabli i skrzynka z bezpiecznikami.
Pod skrzyneczką jest jakieś 7cm luzu, żeby dostać się do filtra.
Już patrzyłem czy nie prościej byłoby puścić rurę przez podszybie, ale tam trzeba przebijać się przez dwie blachy i do tego jest jeszcze wentylator nawiewu - też ciężko
a na tym foto-manualu z EXII wygląda to tak prosto
[ Dodano: 2008-04-04, 19:01 ]
najlepsze jest to, że odpowiedź na mój problem jest bliżej niż myślałem - na 2 stronie tego tematu
http://www.explorerclubpolska.com/forum ... c&start=23
no i stało się....
choroba się pogłębia, a ja daję upust swojej (jak to wcześniej określiłem) próżności i postanowiłem zainstalować snorkel
Zamówiłem końcówkę i dziś właśnie odebrałem

Jest ciut większa niż się spodziewałem. Pewnie na tle auta ciut zmaleje w moich oczach
Mój projekt przewiduje wykonanie całości z najzwyklejszych rur PCV ogólnie dostępnych w każdych sklepie z materiałami budowlanymi, czy też z hydrauliką.
Kupiłem kilka złączek, kolanek, 2 metrową rurę i drugą chyba 60cm (już nie pamiętam), standardowe metalowe uchwyty - materiałów ogólnie kupiłem ciut za dużo, ale to na wypadek zniszczenia czegoś w trakcie motania - koszt materiałów 70zł
Koszt "grzybka" (z kosztem transportu) 70zł
Teraz to już tylko dokupić muszę dobry klej i chyba mogę zabierać się do roboty
Co prawda wciąż waham się przed dziurawieniem karoserii, ale już powoli do tego dojrzewam

no i pogoda do bani, więc możliwe, że jeszcze chwilkę się wstrzymam (piszę to, żeby nikt nie oczekiwał jutro fotek z efektem końcowym

)