Totalny brak czasu. Cierpliwości
A wiatraka nie posiadam
Kojocie - właśnie po to się zakłada elektryka, żeby mieć kontrolę nad wiatrakiem przy brodzeniuELŁysy, a chowałeś przód pod wode ? bo radek lubi sie potaplać![]()
i sie tak patrze i zastanawiam co będzie jak samochód będzie dziobem w wodzie i sie to będzie chciało włączyć
nie widziałem chyba jeszcze powiedzmy terenówki która by miała inne rozwiązanie niż wisko
a jeżeli sie grzeje to cos nie tak
stawiałbym na zamuloną chłodnice albo termostat,a na końcu pompa
Wentylatory od Scorpio są na wysokość mniejsze niż chłodnica, ja je założyłem nazwijmy to "od góry" co daje, że 1/3 chłodnicy na dole jest niczym nie osłonięta. W związku z powyższym można wjechać do wody mniej więcej do wysokości reflektorów mnie tyle wystarczy. Dodatkowo ta przestrzeń na dole pod wentylatorami pozwala wydajnie chłodzić ciecz w czasie jazdy, to się potwierdza ponieważ w czasie jazdy wentylatory praktycznie nigdy się nie załączają.ELŁysy, a chowałeś przód pod wode ? bo radek lubi sie potaplać![]()
i sie tak patrze i zastanawiam co będzie jak samochód będzie dziobem w wodzie i sie to będzie chciało włączyć
nie widziałem chyba jeszcze powiedzmy terenówki która by miała inne rozwiązanie niż wisko
a jeżeli sie grzeje to cos nie tak
stawiałbym na zamuloną chłodnice albo termostat,a na końcu pompa
Ja u siebie mam właśnie I-87st. II-94st. Nad miejscem zainstalowania czujnika również dość długo rozmyślałem i w końcu doszedłem do wniosku, że lepiej będzie jednak na dole (przy wyjściu) co widać na mojej fotce kilka postów wyżej.ciągnąc dalej temat, zastanawiam się jakie wartości przyjąć dla włączania się wentylatorów - czujników na rynku jest sporo i mają bardzo szerokie możliwości doboru temperatur.
Te które znalazłem i rozważam to zakresy 86-91 dla pierwszego wiatraka i 94-99 dla dwóch wiatraków na raz. Pytanie czy montować na dolnej róże czy na zasilaniu na górnej. Z jednej strony górna daje odczyt najbardziej zbliżony temperaturze panującej w silniku, ale dla odmiany dolna rura daje odczyt mówiący o tym, czy woda w chłodnicy została już schłodzona wystarczająco pędem powietrza, czy też trzeba pomóc jej wiatrakami.
Ty się śmiej - bez chłodzenia na zlot nie dojadę, więc schemat potrzebny na gwałtu rety
e bez silnika se poradzębez założonego silnika tym bardziej