Mocowanie koła zapasowego na dachu - no problem
Dodatkowe reflektory - ogolnie 6( włącznie z tymi co juz zamontowala fabryka ) jest dozwolone , reszte trzeba zasłonic ( chyba ze zamontujesz w nich postojowki to beda traktowane jako lampy obrysowe i mozesz miec nawet 20

)
Zderzaki , nic i nikt nie mowi i nie pisze ze maja byc jak oryginał wazne zeby nie miały ostrych krawędzi - no problem
Koła wystające poza obrys auta - jest mały problem bo nasze normy nie zezwalają na takie motanie , wystarczy dorobić takie daszki np.z gumy i jest ok .
Wyciągarka w/g naszych norm powinna byc homologowana i należy ja "wbić " w dowód rejestracyjny ( przerabiałem juz to w naszych firmowych autach ) .
Na koniecznośc montażu chlapaczy jest wzór podany w ogólnych warunkach dopuszczenia pojazdu do ruchu ( na to już sie raczej nie zwraca uwagi w polsce ) :
wysokośc od ziemi do osi koła nie moze byc wieksza od odległości od osi koła do najniższego miejsca z tyłu pojazdu w okolicy zderzaka ( to tak na chłopski jezyk przełożone) .
Nie śledzę na bierząco przepisów wiec jak sie myle to mnie poprawcie . Oczywiście " w łape " unieważnia wszystkie przepisy

..... Ale to juz osobny temat i nie zawsze jest ciekawie jak diagnosta traci uprawnienia i prace

bo akurat kontrola stała za rogiem i trzepali wszystkie auta wyjeżdzające z przedłuzonym przeglądem .....