Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
fynn

Re: szkółka OFF-ROAD - dyskusja

2008-02-13, 08:53

- Żonę - jeżeli nie będzie wprowadzać elementu paniki
- Męża - jeżeli nie będzie wprowadzać elementu paniki
Hmm... ciśnie mi się coś na usta ale sie powstrzymam :evil: :lol:
Fynn-Ginn a'la Bazgrow tudzież Fynn-landia :D

podpis autorstwa: basstiana, norbi73 i nemroda

nemrod

2008-02-13, 09:44

Cytat:
- Żonę - jeżeli nie będzie wprowadzać elementu paniki
- Męża - jeżeli nie będzie wprowadzać elementu paniki

Hmm... ciśnie mi się coś na usta ale sie powstrzymam
przyjaciel/przyjaciółka też mogą być :D

Awatar użytkownika
fynn

2008-02-13, 09:56

Nemrod - Ty to jak zwykle o jednym..

Chciałam zapytać czy samemu tez mozna jak ktoś nie ma :-D
Fynn-Ginn a'la Bazgrow tudzież Fynn-landia :D

podpis autorstwa: basstiana, norbi73 i nemroda

sarelka

Re: SZKÓŁKA OFF-ROAD dla Klubowiczy EXPo

2008-02-13, 10:22

HAMME napisał

Oczywiście aby nie było przykrych niespodzianek opowiem o ewentualnych zagrożeniach jakie hipotetycznie mogą wystąpić.

Ze względu że Expo 2 ma dość słaby kont natarcia najsłabszym ogniwem jest tu zderzak który ma prawo pęknąć przy zbyt agresywnym najechaniem na wzniesienie.

Czy to jest żaluzja do mnie? :mad: Juz mi złość przeszła.

Ok pomysł dobry a nawet very dobry.
Pomyślcie tylko, że w niektórych autach jest dwóch drajwerów do nauki.

Czy oprócz ww wskazówek jakoś powinnam się przygotować ja osobiście no i czy autko dodatkowo czegoś jeszcze potrzebuje.

My się na to piszemy. :thumleft:
Ostatnio zmieniony 2008-02-13, 10:46 przez sarelka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
adam533

2008-02-13, 10:31

lokalizacja jest znana

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2008-02-13, 10:37

no i co kasztaniarze...

Wojtek napisał
Aby powyższy temat nie zatracił na wartości poproszę o :
!!! - nie komentowanie go bez wprowadzania wartości merytorycznej
się kobitki wyrwały, a chłopy ślepo za nimi... :roll:

może uszanować prośbę Wojtka i jakiś mod mógłby wyczyścić temat (łącznie z moim postem)?

edit:
/ zgodnie z Twoją prośbą przeniosłem do nowego wątku/ Mikado
Ostatnio zmieniony 2008-02-14, 08:43 przez Hubi, łącznie zmieniany 2 razy.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

HAMME

2008-02-13, 23:02

Farelka :) nie ma problemu że chcecie być we dwoje po prostu będzie jazda na zmianę

Temat zderzaka to nie żadna aluzja ja też mam pęknięty bo to jest słaby punkt tej konstrukcji i tyle. Trzeba się pogodzić i uważać

Fynn samemu też oczywiście można jak najbardziej

Jeżeli ktoś chce przyjechać jako widz też można ale podkreślam jako widz. Bo nie będziemy pakować po 5 osób do auta i jeździć po dziurach. (szkoda auta)

Osoby zdecydowane proszę o zapisanie się w głównym wątku

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2008-02-14, 08:58

ja jestem zdecydowany przyjechać jako widź, ale ostatecznie się zdeklaruję jak będzie znany termin i miejsce szkółki.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

HAMME

2008-02-15, 11:15

Hubi to jak termin i miejsce będzie znane to zrobimy listę uczestników widzów tak aby załatwić jakieś kwatery

Awatar użytkownika
Wojciechow
Kontakt: Strona WWW

2008-02-18, 11:32

Drogi Hamme, Szanowna Explorerowa Rodzino ...

Podobno ludzie się liczą a nie samochody (Hubi) ... Już zaczynałem w to wierzyć, a tutaj się dowiedziałem, że jestem "dupkiem" z Jeep'em ...

Pisałem wcześniej, iż z pewnych względów muszą zmienić auto na diesla a jak ogólnie wiadomo - Explo w dieslu jeszcze się nie wyprodukował. Tak się też składa, że jeździłem po tym torze, przekonałem się do Jeep'a, ale żeby do razu "dupek" ??? Spodziewałem się wielu rzeczy, ale niekoniecznie aż takiego podejścia ...
Poza tym - jeśli mówimy o szkółce do nauki jazdy terenowej, to czy od razu warto pchać sie w ciężki teren ??? Może warto nauczyć sie pewnych technik i zachowań na tego rodzaju torze a dopiero potem testować swe umiejętności w cięższych warunkach ... Nie wszyscy opanowali te umiejętności i szczególnie mówię to za siebie - jestem nadal absolutnie zielony w tym temacie ...

Miałem nadzieję, że wspólnie może spotkamy się na takiej szkółce (nawet posiadając Jeep'a), ale widzę chyba, że będzie jakoś "niesmacznie" (przynajmniej dla mnie) ...

Pozdrowionka z Jeep'a ...

Awatar użytkownika
BliG

2008-02-18, 12:27

Ojjj... Wojciechow, nie bierz tak wszystkiego na serio, tymbardziej ze "dupek" zostal przez Wojtka napisany w cudzyslowie ;-)

Co do toru, to nie znam go na zywca, ale z tego co pamietam z AŚ4x4 to jest on 'calkiem konkretny'; brodzenie do 90cm, strome trawersy, rampy, itd... wiec nie wiem czy nie lepiej jednak na poczatek wybrac sie w jakis lezejszy terenm, zeby (tak jak piszesz) nauczyc sie podstaw.

Pozdrowienia dla tych w Jeep'aach :-)
Pozdrawiam,
Adrian

HAMME

2008-02-18, 13:12

Oj widzę że chyba uraziłem kolegę
W żadnym wypadku nie chciałem nikogo tu urazić ani obrazić bez względu na posiadane auto

Dla udowodnienia tej tezy powiem że sami na rajdach jeździmy JEEPem, Wranglerem chociaż z jeepa to on ma tylko kawałek budy i papiery. Willysem też jeździłem kilka lat temu i złego słowa nie powiem.

Określenie "dupek" zostało tutaj użyte do pewnej grupy docelowej której są klienci JEEPa. Niestety wielu poznałem i ludzi z większym poziomem snobizmu i ignorancji ciężko było by określić inaczej. Nie są to osoby które mają chodź cień wiedzy o autach terenowych i mieli gram chęci i czasu aby coś się samemu dowiedzieć. Poddają się potężnej machinie działu handlowego słuchając legend i historii i te same pierdoły opowiadają później innym twierdzą że każde auto poza Jeepem jest niby terenowe (lub tzw. odwieczna tradycja, najlepsze auta na świecie - nikt tylko nie wspomina o kryzysie Jeepa i nie wiem co ma ta tradycja wspólnego z tym co jest w salonie "

Niestety marketing reprezentowany przez tą firmę jest bardzo agresywny ale skuteczny. To oni budują zamknięte grupy krytykując wszystko inne i z punktu widzenia biznesowego ma to sens. Albo jesteś z nami i masz Jeepa albo przeciwko nam i masz co chcesz. Strasznie denerwuje mnie ta polityka ale pewno jak bym był właścicielem i miał takie wyniki sprzedaży z 25% zyskiem od sztuki zrobiłbym tak samo, to się sprawdza.

Mam nadzieję że kolega nie żywi do mnie urazy i nie utożsamia się z grupą o której pisze. To chyba jest tak samo jak z właścicielami BMW podobno "dresy" ale jak macie BMW to nie znaczy że kogoś tu krytykuje.

Dzisiaj oba te posty zostaną przeniesione do działu dyskusja

Awatar użytkownika
szpuktak

2008-02-18, 21:06

HAMME właśnie Twoje zdanie najbardziej mi się podoba. Piszę to tutaj, bo przy przenoszeniu można również przenieść ten tekst.

Temat ten został założony (jak sam napisałeś) żeby wpisać się na listę, bądź podać konkretne miejsca nauki jazdy, a nie do opowiadania sobie jaka jest pogoda lub kłótni na byle jakie tematy.

W związku z powyższym zostawmy ten temat do tego do czego został przeznaczony, a wszelkie rozważania i przemyślenia wypisujmy w http://www.explorerclubpolska.com/forum ... zk%F3%B3ka

Pozdrawiam
Mateusz

....i już gotowe (Mikado)
Ostatnio zmieniony 2008-02-18, 21:13 przez szpuktak, łącznie zmieniany 2 razy.
Szukam EX 4

Awatar użytkownika
Wojciechow

2008-02-20, 21:15

Hamme ...

Nie ma najmniejszego problemu, spokojnie ... Obrazić mnie dość ciężko jest, choć pamięć potem jak u słonia ;-)
Na najbliższym możliwym spotkanku mój Jeep (choć zapewne puszczony przez Was wszystkich dopiero na samym końcu) pokaże na co go stać :lol: Mam nadzieję, że nie zakopie się jako pierwszy ale przynajmniej troszkę później :-D
Spoko więc, tym bardziej, że Łodziaki (choć niektóre ze Szczecina) 3mać razem powinny ;-)

Pozdrowionka

Awatar użytkownika
szpuktak

2008-03-02, 14:34

Coś nam temat usycha, zdecydujmy się konkretnie gdzie i kiedy, żeby ustalić urlopy czy wolne.
Szukam EX 4

Wróć do „Kącik OFFROAD-OWY”