no! ja swego pierwszego to miałem Ramsey 8000... i też wyrabiał. Ale zawsze pod uwagę bierzemy wagę pojazdu i mnożymy przez dwa.
A dlaczego nikt nie wspomniał o Ramsey? Też dobra firma...
Ale o tym już mówiliśmy. Chińczycy potrafią robić wszystko tak jak Ruscy - chińska fabryka produkuje wyciągarki dla amerykańskiej firmy WARN pod WARN'a kontrolą - czyli wszystko gra. Za chwilę druga fabryka zaczyna produkować tą samą wyciągarkę - identyczną (plany są przecież już dostępne) tylko nazywa ją WARM - żadnej kontroli, nikt nie zwraca uwagi na jakość materiału i rodzaj stali. Sprzedają toto za jedną piątą ceny WARN - nam wydaje się, że to przecież to samo no nie? więc po jaką cholerę wydawać więcej?
Jeśli kupujemy dla wyglądu to zgodzę się ale w terenie wszystko wyjdzie na jaw.
Więkoszość i tak nie będzie używać wyciągarki na codzień - a raz na rok to i każda wytrzyma.
Pod względem trwałości wszystko gra, moja wyciągarka MileMarker 12000 robi swoje, użyłem jej jednak tylko dwa razy - wygląd już pozostawia wiele do życzenia gdyż większość "gołych" elementów metalowych pokryło się rdzą... wiadomo Made in China!
jekby co to wszystko jest dobre zanim się nie popsuje. no nie? ale o czym to ja miałem mówić?