masz rację

baaardzo daleko posunięte rozmyślenia
ankieta moim zdaniem i tak jest zła, bo ja jestem na nie ale nie kategorycznie

, ale siłą rzeczy zmuszony byłem zagłosować na kategoryczne nie
co do podawania fałszywych danych, to jeśli wykorzystywałbym to tylko i wyłącznie do podglądania forum, to za przeproszeniem moglibyście mnie pocałować wiecie gdzie
sorki, ale pierwszy raz słyszę, że może komukolwiek grozić kara na podanie fałszywych danych przy rejestracji na forum

trochę jednak fantazja was ponosi
co do dostawców internetu to nawet niech przechowują dane po 10 lat - to nie ma znaczenia - kompletnie nie ma to się ni jak do omawianego tematu - żadne z was nie ma takich możliwości, żeby mnie prześledzić. Możecie sprawdzać jakiego IP akurat używałem, jakie tematy pisałem, jakie posty przeglądałem i to wszystko. Żeby dojść do czegokolwiek trzeba mieć np. nakaz z prokuratury albo znajomości u usługodawcy (ale w drugim przypadku i tak wam taka wiedza do niczego się nie przyda, bi byłaby zdobyta nielegalną drogą)
Załóżmy, że jestem takim "napiętnowanym" przez forum sprzedawcą. Rejestruję się z użyciem fałszywych danych (czy też rejestruje się ktoś legalnie z moich znajomych).
Czytam sobie co tam napisaliście, zbieram dowody i podaję was do sądu...
i co możecie mi w takim przypadku zrobić?? (o całowaniu nie będę pisał, bo wiadomo o co chodzi

)
a wy co zrobicie takiemu handlarzowi za to, że się zarejestrował na forum i poczytał??? jest na to jakiś paragraf? kara za czytanie, hmmm ??? co wam da śledzenie jego IP - też nic
dobra ja już może skończę te wywody, bo rozciągam temat na maxa a admini wciąż milczą