Teraz coś ode mnie.
https://plus.google.com/107027108413328 ... kdt5Lnbyjd
A może od razu pobiegniesz do ZAiKS-u??Możecie sobie wrzucać gdzie tylko chcecie pod warunkiem dopisania autora foto
no musisz żonie dziękować, że się zarejestrowała na forumie i od razu chciała jechać na zlotwit.rys, I pomyśleć że ja się nie wybierałem.. dobrze że jednak pojechaliśmy..
wylegują się teraz na karaibach i nie w głowie om fotkiJa tylko się chciałem nieśmiało zapytać.. Kojotyyy!!!.. gdzie fotki
Otóż Hubercie, powód jest bardzo prozaiczny i nader banalny. Ja, podobnie jak i Ty dotarłem na zlot w sobotę wieczorem, notabene 3 minuty przed Tobą i z atrakcji FOTOGRAFICZNYCH miałem do wyboru:a mnie zastanawia dlaczego ktoś, kto jest fotografem nie zrobił żadnych fotek na zlocie. Jako fan marki, klubowicz i fotograf w pierwszej kolejności mógł zrobić rasową fotorelację.
Zmartwię Cię Hubert, to utopia, nie ma bowiem takiej fotografii. Dodatkową obróbkę, o której wspominasz posiada juz systemowo każdy nowoczesny aparat i wewnętrznie ingeruje w obraz niezależnie od woli pstrykającego. Oczywiście możesz zrezygnować z systemowej korekty i zastosować tak zwany zrzut z matrycy (RAW), współczesny odpowiednik dawnej kliszy fotograficznej, ale wówczas podobnie jak kiedyś w ciemni, musisz zaingerować zewnętrznym programem aby "wywołać" zdjęcie.Dla mnie osobiście dobre zdjęcie to takie, które przyciąga oko bez konieczności dodatkowej jego obróbki i podciąganiu w programach graficznych.
Hubert nie używasz emotikonów więc wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że traktujesz temat bardzo poważnie i przemawia przez Ciebie altruistyczna potrzeba obrony Roberta, i dobrze, tylko zauważ, że wszelkie poprzednie wypowiedzi opatrzone były emotikonami sugerującymi, iż cała tyrada ma charakter krotochwilny a samego Roberta prosiłem o to, aby nie odbierał tego absolutnie jako osobisty atak. Oczywiście jeśli Robert wyrazi chęć, to z wielka przyjemnością udzielę mu kilku wskazówek, dzięki którym z pewnością poprawi jakość i poziom zdjęć.zamiast krytykować Roberta i chłostać go swoim gustem estetycznym moglibyście mu chociaż doradzić jak ustawić parametry aparatu, żeby zdjęcia wychodziły lepsze.
Mikesils po tym browarze dobrze gadaszProponuje dla fotografikow osobny dzial utworzyc
Hubi czy to znaczy, że jak pojadę na następny zlot to będę musiał programy dla klubowiczy pisać, z racji profesji?a mnie zastanawia dlaczego ktoś, kto jest fotografem nie zrobił żadnych fotek na zlocie. Jako fan marki, klubowicz i fotograf w pierwszej kolejności mógł zrobić rasową fotorelację.
a to przepraszam, sądziłem, że tylko my wpadliśmy na ostatnią chwilęOtóż Hubercie, powód jest bardzo prozaiczny i nader banalny. Ja, podobnie jak i Ty dotarłem na zlot w sobotę wieczorem, notabene 3 minuty przed Tobą
jasne, tyle, że ja napisałem wyraźnie, że wolę zwykłe zdjęcie (jakiekolwiek ono by nie było) niż obrobione dodatkowo programem graficznym. Oczywiście takie podrasowane też mi się podobają, ale jednak wolę te dodatkowo nieedytowane.Zmartwię Cię Hubert, to utopia, nie ma bowiem takiej fotografii.
Dodatkową obróbkę, o której wspominasz posiada juz systemowo każdy nowoczesny aparat i wewnętrznie ingeruje w obraz niezależnie od woli pstrykającego.
uwielbiam wręcz jak inni przypisują mi czyny, na które sam bym nawet nie wpadł. Taka to ułomność internetu, że każdy widzi w nim to co chce zobaczyć.Hubert nie używasz emotikonów więc wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że traktujesz temat bardzo poważnie i przemawia przez Ciebie altruistyczna potrzeba obrony Roberta
eee nieHubi czy to znaczy, że jak pojadę na następny zlot to będę musiał programy dla klubowiczy pisać, z racji profesji?