Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

Re: Zlot EFK Puszcza Notecka 22-23.09.12 - Dyskusje

2012-09-02, 22:13

A czemu na mapach widać dwie trasy? Żółtą i niebieską? Czy ta długość trasy 132 km jest rzeczywista? Sporo tych kilometrów.
Tak zapisał mój telefon, podzielił na kilka odcinków i dwie trasy, ale to cały czas ta sama trasa. Jak się wpatrzysz to tam na górze trochę zxawracaliśmy, tak że ogólnie wyjdzie pewnie ok 100 a jeszcze ją trochę skrócimy bo z Kalska pojedziemy na Twierdzielewo i Chełmsko i będzie bliej :)
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
resetx
Model Explorera: EX II 1997 SOHC
Kontakt: Strona WWW

2012-09-02, 23:08

no trochę chyba posiedziałeś nad tym arkuszem :) chyba że masz wprawę ale to i tak dane wklepać to jest co robić ;) się wam tam niezła sumka uzbierała ale jeśli się chce mieć tyle atrakcji to niestety kosztuje :/

Awatar użytkownika
Robert Kamyk
Model Explorera: BRAK

2012-09-02, 23:52

przeliczyłem wszystko... dużo wychodzi z paliwem :-/ muszę to przemyśleć... :-/
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Awatar użytkownika
Klubowicz Speedo
Klubowicz
Model Explorera: 2001 Sport Trac

2012-09-02, 23:58

Proponuje standardowo 30% zaliczki zwrotnej w piątek na zlocie.
Weź jakoś specjalnie dla mnie rozwiń to zdanie bo ja cięzko kapujący jestem - mam Ci dzisiaj zapłacić 30% a jakbym się rozmyślił z wyjazdem to mi oddasz w piątek na zlocie z którego się rozmyśliłem? Czy mam zapłacić zaliczkę (zwrotną?) w piątek na zlocie o ile na niego przyjadę? Dlaczego ona jest zwrotna? Kiedy jest zwrotna? Czy jak w sobotę rano będzie mnie bolał łokieć i nie zjem śniadania to mi oddasz 3,33? Nic nie qmam :/
Pozdrawiam
Speedo

Obrazek

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2012-09-03, 09:29

Speedo, żeby zaklepać wyżywienie (kupić produkty na śniadania, kolacje), zwiedzanie (umówić konkretną grupę, dla której jest cena biletu grupowego), Zamówić konkretna ilość koszulek i naklejek za które musimy zapłacić wcześniej ze swoich pieniędzy musimy mieć konkretną ilość osób....
Żeby uniknąć sytuacji, że zamówimy wszystko na powiedzmy grupę 20 osób a w ostatnim dniu przed imprezą wycofa się 15 osób i zostaniemy z 5 osobami. Zrobimy z siebie idiotów, bo wszystko będzie pozamawiane na 20.
Odpowiadam na twoje pytanie. Zaliczka jest po to żeby ludzie dokładnie przemyśleli czy przyjada czy nie i żeby sie nie wycofywali w ostatniej chwili. Zaliczka jest zwrotna tylko w przypadku gdy przyjedziesz na zlot. Jeżeli i nie przyjedziesz nie będzie zwrócona. Jeżeli cię boli łokieć i nie zjesz sniadania to twoja sprawa i tak za nie zapłaciłeś. Dlaczego zaliczki będą zwracane? Ponieważ każdy będzie płacił sam za bilety wstepu i obiad w kantynie MRU i ZOO. Nie chce wozić ze sobą takich pieniędzy i liczyć grupę przed każdym wejściem. W ten sposób rozliczę się z wami z zaliczek i każdy będzie wiedział na czym stoi i że ja ani morfeusz na tym nie zarabiamy. Co do śniadań i kolacji u morfeusza to każdy zapłaci do morfeusza, ale na to będzie lista zrobiona żeby wszystko było czytelnie. tam gdzie są pieniądze musi być wszystko jasne i rozliczone co do złotówki. Zaliczki mają być tylk gwarancją przybycia na zlot tych osób które sie deklarują.
Zrozumcie, że Morfeusz musi zakupić te produkty żeby były wcześniej, nikt nie będzie was liczył na sniadania i biegał do sklepu żeby kupić tyle i tyle chleba i tyle i tyle parówek czy sera np... Podobnie z obiadem w kantynie. Musimy złozyć konkretne zamówienie tydzień przed zlotem.
Po to stworzyłem ten plik, żeby sie do niego ustosunkować. Może ktoś zrezygnowac np. ze sniadań to wtedy pisze przy swoim nicku w odpowiedniej rubryce "0" i mu sie samo wszystko przeliczy. Możemy też w ogóle skupić sie na spotkaniu u Morfeusza i usmażeniu kiłbaski zakupionej w swoim zakresie i będzędzie jeszcze taniej, a jak zrezygnujemy ze zwiedzania to zostanie już tylko koszt paliwa. Do przemyślenia. Koszty są takie jak pokazałem i niższe nie chcę być niestety....
Oczekuję na wasze decyzje do środy 05.09 do wieczora nieodwołalnie
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2012-09-03, 12:34

coś Rafał zakręciłeś chyba, dlatego ludzie nie zrozumieli.

Zaliczka to zaliczka, przyjedziesz na zlot - zostanie rozliczona w ramach wpisowego. Nie przyjedziesz na zlot, a deklarowałeś, że będziesz - przepada i tyle.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Klubowicz Speedo
Klubowicz
Model Explorera: 2001 Sport Trac

2012-09-03, 13:37

Zaliczka to zaliczka, przyjedziesz na zlot - zostanie rozliczona w ramach wpisowego. Nie przyjedziesz na zlot, a deklarowałeś, że będziesz - przepada i tyle.
no i o to chodziło, ja nie neguję sensu i istoty zaliczki, zmyliło mnie słowo "zwrotna" bo zwykle jak napisał Rad-T to przepada :)
Pozdrawiam
Speedo

Obrazek

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2012-09-03, 13:38

No.. chodziło mi o rozliczenie w dniu przyjazdu... może faktycznie troche zamieszałem :-/
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
viwaldi

2012-09-04, 10:15

Wielkie dzięki za trud i kawał dobrej roboty :) - tereny piękne ( będzie wesoło jak trochę popada ) - ja tam jeździłem naście lat temu i było rewelacyjnie.

Kalkulacja Pełny profesjonalizm !!! ( sam bym lepiej nie obliczył )

My chyba zrezygnujemy z Świerkocina już kiedyś byliśmy ( mam nadzieje że nie pomieszamy żadnych szyków - grupowego wejścia ) jak by nie było koszty będą mniejsze ~ 180zł. My pewnie zamiast tego pojedziemy na bunkry te pojedyńcze ( nie komercyjne a co za tym idzie darmowe tylko pozostaje ryzyko spotkania leśników, ale takie ryzyko jest zawsze :).

Boryszyn też 2 tygodnie temu zwiedzaliśmy ( tam nie będzie problemu żeby traktowali Was jako grupę ) nawet dla 3 osób negocjowałem cenę :)

Taka mała sugestia co do spania ustalmy JEDNĄ OPCJE ( dostosuje się do większości ) żeby nie było takiej sytuacji że cześć śpi w motelu i niezbyt może pić i szybciej się zmywać do motelu. Część siedzi na ognisku do rana i czuje klimat wyprawy ....

Może ustalmy " karnych kierowców " ja wystawiam żonę :) że pojechałaby do motelu ( będę miał 4 miejsca wolne ).

Problemem są tu dzieciaki ( bo trudniej im wytłumaczyć podziały motel - namioty , auto), jakiś sanitariat no i najważniejsze pogoda ( nie ma złotego środka ).

Dla mnie tym bardziej surowo tym lepiej, cywilizacji nam już dosyć na co dzień ( nawet mogę kibel turystyczny zabrać :)

" Nie do końca liczą się miejsce i czas, liczą się ludzie z którymi przebywasz "
:)
Dodge Durango 4,7 '05 LPG
Mercedes-Benz W126 420SEL '87 LPG

Awatar użytkownika
viwaldi

2012-09-04, 10:29

Moja propozycja kalkulacji - wyczyściłem kilka pozycji :)
Może być coś takiego ?
Załączniki
Zlot EFK Puszcza Notecka koszty Viwaldi.xls
(60.5 KiB) Pobrany 171 razy

Awatar użytkownika
Robert Kamyk
Model Explorera: BRAK

2012-09-04, 10:39

Viwaldi ma rację popieram... albo wszyscy się integrujemy... albo się rozdzielamy na grupy... u Morfeusza płeć "piękna" i dzieci pewnie kącik znajdą... a my panowie... auto... namiot... przy ognisku... :-)
druga opcja... wszyscy w motelu... tam cała impra... :-) jest nas kilka autek...nie kilkadziesiąt więc powinniśmy trzymać się razem... z tak małą grupką nie powinno być problemu :-)
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Klubowicz El Decaniowa
Klubowicz

2012-09-04, 13:03

Rafał odwaliłeś kawał dobrej roboty :thumleft: Koszty są dość wysokie ale nie ma zabawy bez wkladu kasy. Obserwuję uważnie ten temat i boję się że za chwilę jeszcze więcej osób zrezygnuje ze względów finansowych. Uszanujmy zaangazowanie Rafała, Morfeusza i innych, którzy pomagli w projekciku i nie skasztańmy tego spotkania. Proponuję, aby temat nie rozwlekać na drobne i ustalmy, że faceci spią w autkach ew. namiotach a kobitki z dzieciakami u Morfeusza, ktory od samego poczatku proponował nocleg u siebie. Jest łazienka, jest kibelek, są łózka, a ze będa sami swoi to przecież i materac można rzucic i nikt się nie pogniewa, kwestia organizacji na miejscu. Co do fakultetu niech każdy zdecyduje sam w czym chce brać udział i sam na miejscu płaci. Co do wyżywienia chyba nie ma zastrzeżeń, więc nie ma co dyskutować tylko po męsku postawić sprawę, żeby Rafał wiedział co i jak. Myslę że szkoda byłoby przewalić taką okazję spotkania, pośmiania się wspólnie i miłych pogaduszek przy ognisku. Tak na marginesie my i tak jedziemy wczesniej, coby wspomóc Morfeusza w przygotowaniach ;-) i bedziemy na Was czekać, a zatem dupki w górę i do raportu w tabelkach Rafała przystąp :-P Teraz możecie mnie zbanować, ale ktoś musiał to powiedzieć :evil:

Awatar użytkownika
viwaldi

2012-09-04, 14:23

Myślę że koleżanka dobrze pisze :)

"że faceci śpią w autkach ew. namiotach a kobitki z dzieciakami u Morfeusza, który od samego początku proponował nocleg u siebie. Jest łazienka, jest kibelek, są łózka, a że będą sami swoi to przecież i materac można rzucić i nikt się nie pogniewa "

Sam bym lepiej tego nie ujął :shock: . Pomimo tego że się pisałem na motel nie ukrywam że w/w wersja jest bardziej "hardcore" i to mi się bardziej podoba :) wszystko zależy czy już poszły zaliczki do motelu, i jak się inni na to upatrują .....

No i będzie taniej ( wcale nie jestem z Poznania :-D )

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2012-09-04, 15:37

Zaliczki nie poszły, więc żadnej straty na razie nie ma :-D
Ok, poczekam do środy wieczorem na wszystkie kalkulacje i cos postanowimy, żeby zrobić taniej. Co do bunkrów to między grupą zorganizowaną a nie zorganizowaną jest 2 zł różnicy, więc nie ma o co kruszyć kopii. Obiady tez każdy może indywidualnie kupić, w tym temacie tez nie ma problemu. Zostaje kwestia wyżywienia typu śniadania / kolacje u Morfeusza. Widzę że z pieczystego tez chyba zrezygnujemy bo to jednak dość znaczna pozycja. Kiełabasy, kaszanki i ziemniaki z ogniska powinny wystarczyć. W końcu najważniejsi są ludzie :)
W środę sie wyjaśni co do noclegów, jak będzie mało chętnych na ośrodek, to pokombinujemy z morfeuszem i autami najwyżej, lub indywidualnie a nie grupowo wtedy, ale to w czwartek napisze co proponuje
Pozdrawiam
Rafal

Boguś

2012-09-04, 21:49

Ja mogę spać w aucie i tak będę nokaut :D Poproszę tylko o prysznic :P Jedzenie to biorę każde jakie się nawinie, choć preferuję golonko, stek... no najlepiej to całe korytko do dyspozycji :D
Aaa.. silnik jest skręcony ze skrzynią. Wraca nadzieja :D
781 660 341

Wróć do „Zloty i Spotkania”