Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz
Model Explorera: EX II 1996 OHV

Re: Ostatnia sobota karnawału...

2013-01-19, 10:29

Jackowi chodzi (chyba) o to, tak jak i mi się wydaje, że do wszystkiego jest słabe zaangażowanie, czy to akcja pomocowa,promowanie, spotkanie, czy cokolwiek innego.

A to co my robimy to też wymaga choć odrobinę zaangażowania i organizacji, poświęcenia wcześniej trochę czasu,pracy,i .....

Nazywacie to wypadem towarzyskim,pojeżdżeniem dla przyjemności,a że zorganizowanie czegoś to co innego.

My to właśnie chcemy organizować jako zlot, no może mały zlocik regionalny - coś jak Greczychówka czy śląski zlocik , wszystkie edycje "wtopy" itp.

A że warunki trochę gorsze bo nie ma gospodarstwa agro z noclegiem,salonem,lepszym zapleczem - tylko tyle mamy i chcemy udostępnić.
Za każdym takim spotkaniem przyjdą nowe pomysły,propozycje i doświadczenia.

Teraz już robimy oryginalną traskę,a potem spotkanie, zabawa.
Na przyszłość zapewne zorganizujemy na prywatnych terenach jakieś OS-y, próby sprawnościowe , własna trasa z przygotowanym roadbokiem,punktami foto, zadaniami w terenie itd.
W bazie też można różne próby zrobić zprawnościowe, konkurs strzelecki,i inne. łącznie z nagrodami dla nas lub dzieciaków.
Pole do manewru jest spore,trzeba tylko gadać,wymyślać itp.

I to właśnie najlepiej się robi w grupie w realu na takich spotkaniach - dyskusja na żywo, nie tylko o tym,ale o innych sprawach akcji klubowych i wszystkim co nas tyczy.

No i nakasztaniliśmy :-P
jacek4
kom. +48 515 276 140

W walce z ogniem nie ma kompromisów - są zwycięstwa, ale i czasem są porażki...
http://www.youtube.com/watch?v=NErhyfVwscU

Awatar użytkownika
PLAYAUTO

2013-01-19, 22:34

Dokładnie Jacek oto mi chodzi . Radek zapewniam cię że w nie jednej imprezce brałem udział tak mniej więcej od 4 klasy podstawowej szkoły kiedy w Pałacu Kultury w Wawie chodziłem do sekcji Enduro czasy kiedy Jacek Czachor i reszta Orlen była instruktorami albo sami zaczynali . W przygotowaniu nie jednej imprezy brałem udział . Zaliczyłem parę ciężkich tras i jak narazie mi chęci do jazdy nie umarły . Więc ani chęci ani doświadczenia mi nie brakuje . Tak jak innym którzy chcą sie integrować i tworzyc klub .
Ostatnio zmieniony 2013-01-19, 22:44 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2013-01-19, 23:58

To w takim razie wytłumaczcie mi np. tegoroczny wośp.... bo ja chyba czegoś nie rozumiem... :roll:
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz

2013-01-20, 00:34

Ja tam na temat WOŚP-u swoje zdanie wyraziłem w odpowiednim temacie, i nie mam zamiaru się z czegokolwiek więcej tłumaczyć.
Tu piszę o tym co robimy tu i teraz, co można w przyszłości ,itp.

Zaczyna już mnie to kasztanienie męczyć.
Ostatnio zmieniony 2013-01-20, 00:35 przez jacek4, łącznie zmieniany 1 raz.
jacek4
kom. +48 515 276 140

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-20, 08:08

Zaczyna już mnie to kasztanienie męczyć.
masz rację, nie ma co kasztanić w tak błahym temacie. Zresztą w tym temacie kasztanimy w interwale co pół roku bez efektów.

Awatar użytkownika
PLAYAUTO

2013-01-20, 08:11

Radek o WOŚP to chodzi oto że ja przynajmniej niegdzie nie znalazłem informacji lub nawet propozycji że cokolwiek organizujemy ze strony góry tylko Hubiego topik który umarł . Jesteśmy sporym klubem a każdy gdzieś dołączył sie do innych. Ja z Mapetem do Pułtusk4x4 inni pewnie też gdzieś sami przecierali szlaki . A można było w Wawce dołączyć się go Sawisa czy do innych i byliby chętni napewno 4-5 auta niech będzie ale widać że cos robimy . A tu nic to nie był żaden problem ani logistyczny chłopaki z Wawa4x4 mieli i plac i pomysł a pomoc też by sie przydała nawet pisałem wczoraj z Gazfanem i Sawisem że oni nie widzą problemu . Pułtuszczaki też by nas przyjeli gadałem z chłopakiem z zarządu ich klubu .
Jak dla mnie to zabrakło pomysłu z góry lub zapytania co robimy a resztę byśmy zorganizowali wspólnie nieważne duże czy małe sami czy z kimś ale byśmy byli widoczni spotkanie też by było na pewno interesujące. W Pułtusku tak jak napisałem w innym topiku od 7-10 rano budowaliśmy tor kartingowy 40 osób potem obsługa , gril ,pogaduchy. Autka były od małych suzuk po dwa unimogi . Potem polecieliśmy polami lasami do Makowa na zaproszenie sztabu tamtejszego gdzie auta prezentowaliśmy i umiejętności miedzy innymi przejazdy z chętnymi a ludzi pojawiło sie jak na ta małą mieścinę sporo . Sam fakt że po oficjalnej części policja z własnej inicjatywy zablokowała dojazdy do rynku i pozwoliła dalej jeździć bo tyle osób było i się podobało . Czy problemem było by się dołączyć do jednych albo drugich jak nie byliśmy gotowi sami cos zorganizować moim zdaniem nie. To kosztowało paliwo i czas. Ja nie jestem członkiem Klubu Pułtuskiego i nikt mnie nie wyganiał itp wręcz przeciwnie ( dzięki za pomoc bierz co potrzebujesz z grila itp .)
Dlatego Radek myślę że powinieneś zwołać zebranie niech przyjedzie kto chce i komu zależy na tworzeniu tego klubu wysłuchać bolączek i pomysłów rozważyć co i jak i wykorzystać to że ktoś chce coś robić dla klubu mamy pomysły tylko umiejętnie trzeba wykorzystać ten potencjał .
Tu nikt ciebie nie atakuje bo nawet przez myśl to nie przeszło tylko po prostu pomysły wychodzi od dołu a góra? " Patrzy i nic wystarczyło by powiedzieć chłopaki macie pomysły chodźcie się podzielimy nimi i pomyślimy co i jak robić żeby było lepiej . Sam wiesz że tak naprawdę maszyn mamy sporo a nic się nie dzieje żadnej akcji typu sprawdzanie klimatyzacji , sprawdzanie instalacji LPG(da się zrobić za mała kasę) . A jedyne wspólne integracje to z tego co widzę Sobolewiada i Choinka startując razem można (negocjować wpisowe zawsze tak było ) . Więc pomyśl jak ten potencjał wykorzystać naprawdę zapału nikomu z nas nie brakuje (czasu mamy tyle co wszyscy tez mamy rodziny ale potrzebujemy odskoczni od codziennych obowiązków i problemów ). Zaplecze jest miejscówka też jest chęci są i pomysły czego potrzeba więcej ?
My robimy dalej swoje w mniejszym lub większym gronie się spotykamy kto jest chętny zapraszamy brać co kto może do jedzonka i wpadać miejsca mamy dużo na głowę nie leci ciepło tez jest. Tylko nie zapomnieć o magicznym napoju :-)

Proponuje przenieść te nasze wypociny do innego topika .
Ostatnio zmieniony 2013-01-20, 08:22 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-20, 08:51

Czekaj... ale taki temat właśnie był - pytanie w listopadzie, aby był czas na organizację. Tak samo jak były tematy w zeszłych latach, również była propozycja wspólnego organizowania imprez np. z TLC - byli bardzo chętni - ostatecznie SAM pojechałem na ich WOŚP.

Więcej nie ma sensu opisywać, bo temat jak już pisałem przerabiamy średnio co pół roku. Proszę Cię po raz kolejny poczytaj wątki z lat poprzednich i nie rzucaj haseł, które znam na pamięć :)

Wielokrotnie wychodziłem z inicjatywą różnych imprez, propozycji - choćby ostatnie - targi offroad - dostaliśmy zaproszenie od organizatorów do wystawienia klubu. TLC potrafiło, my nie :) Dalej mam dawać przykłady ? Ile mam tych haseł do działania z góry dawać o które prosisz?

Gazfan, Hashid, wielu innych z klubów które działają (choćby Landklinika)... uczestniczyłem w ich imprezach wielokrotnie, rozmawiałem z nimi nie raz, tylko o czym mam więcej rozmawiać, jak od nas przyjeżdżają 2-3 auta do akcji np. rozwożenia prezentów. Owszem na integrację już więcej - no bo można pojeździć, ale na takie akcje "bez terenu" już takiego entuzjazmu nie ma. A świecić potem oczami... przerobiłem parę razy, więcej sobie tej przyjemności nie zaserwuję.

Niestety muszę Cię rozczarować, nie czytałeś wątków z lat ubiegłych i powtarzasz to samo co już było pisane tysiące razy.

A skoro mamy takie dobre możliwości organizacyjny i zaplecze i wszystko to czemu mamy się podczepiać pod czyjeś imprezy ? Wystarczy dobrze zorganizowana własna. I satysfakcja też większa. No i promocja klubu, o której też pisałeś, a nie grzanie tyłka w czyimś blasku czyjejś imprezy.

No ale dzięki naszym postom chociaż statystyki forum będą ładnie wyglądać. :)

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-20, 09:30

mea culpa, biję się w pierś.

Była impreza, która dawała światełko w tunelu. Motopasje w Płocku. Wystąpiliśmy tam jak prawdziwy klub w pełnym tego słowa znaczeniu, była promocja, pokazy, mimo, że podpięliśmy się pod czyjąś imprezę, zaprezentowaliśmy się w pełnej krasie. Po niej wydawało się, że wreszcie wiemy o co w tym chodzi. Niestety...

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz

2013-01-20, 11:31

Z tego co czytałem w temacie jak był na czasie odnośnie targów off-road , to tylko Hubi dostał zaproszenie jak sobie dla jaj wysłał zgłoszenie ,a o zaproszeniu całego klubu nie było mowy.
Tylko sobie pogadaliśmy że dobrze było by wystawić kilka autek I, II, III - zmotane i nie.
Potem chyba nawet pisałem po imprezie bo nie było z jego strony nic o tym czy w ogóle był, i jak było.

Moto-pasje były w Płońsku,a nie w Płocku :-P
W tym roku staram się dużo wcześniej dowiedzieć o imprezie,abyśmy mieli więcej czasu na przygotowania,a jak wyjdzie?, ilu będzie chętnych?- czas pokaże.

A męczy mnie to bo kasztanimy nad rozlanym mlekiem, o czymś co było i już minelo
A o tym co przed nami warto gadać, ale jak mówiłem lepiej w realu coś poustalać.

Kasztanieniem też nazwałem to że kasztanimy nie na temat (nie w tym miejscu co trzeba)

Tu chcieliśmy zebrać grupkę chętnych na spot w ostatki.
jacek4
kom. +48 515 276 140

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-20, 11:39

Tak tak o Płońsk chodziło...
a co do targów offroad - poczytaj sobie Jacku raz jeszcze ten wątek dokładnie....
można zgłaszać nadal samochody jak i kluby z reprezentacją aut:

http://offroadpoland.pl/p2_informacje.p ... =665763520

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz

2013-01-20, 11:45

Tak tak o Płońsk chodziło...
a co do targów offroad - poczytaj sobie Jacku raz jeszcze ten wątek dokładnie....
można zgłaszać nadal samochody jak i kluby z reprezentacją aut:

http://offroadpoland.pl/p2_informacje.p ... =665763520
Chodziło mi o to że zgłaszać można,owszem,ale my nie zgłaszaliśmy tylko tu sobie pogadaliśmy że warto by było i na tym się skończyło, a zaproszenie tylko Hubi dostał bo tylko on wysłał zgłoszenie.
jacek4
kom. +48 515 276 140

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-20, 11:54

że warto by było i na tym się skończyło
no to przecież o tym mówiłem, że skończyło się jak zawsze. Był to jeden z przykładów.

Awatar użytkownika
Robert Kamyk
Model Explorera: BRAK

2013-01-20, 14:10

no to przecież o tym mówiłem, że skończyło się jak zawsze. Był to jeden z przykładów.
Radek... wybierz się z nami... pojeździmy... a następnie obgadamy "Wtopę" i "Motopasje" :-) moim zdanie warto spróbować po raz kolejny... przecież te imprezy były udane...
Rafał... przyjedz płaskim... miejsce się znajdzie w 4x4 :-)
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz

2013-01-20, 17:12

Radek... wybierz się z nami... pojeździmy... a następnie obgadamy "Wtopę" i "Motopasje" :-) moim zdanie warto spróbować po raz kolejny... przecież te imprezy były udane...
Rafał... przyjedz płaskim... miejsce się znajdzie w 4x4 :-)
Dokładnie o to chodzi - jednym z celów takich spotkań jest okazja do rozmów na temat planów i pomysłów dotyczących nas wszystkich,imprez,akcji i wszystkiego co nam tylko przyjdzie do głowy. :-)
jacek4
kom. +48 515 276 140

Awatar użytkownika
PLAYAUTO

2013-01-20, 19:41

Miejsce jest w moim cała tylna kanapa wolna a i pilot by sie przydał .
Ja tez jestem za tym żeby próbować cos rozkręcić .
Ja właśnie wróciłem ze spontana wieczornego na Gnojno na 3 autka dwie landryny i mój.
Ostatnio zmieniony 2013-01-20, 19:43 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Zloty i Spotkania”