2011-06-28, 23:25
Dzisiaj byłem w tym komisie i co najlepsze dostałem od pracownika kluczyki do auta i powiedział niech sobię obejrzę a jak jak będę miał pytania to mam podejść do niego , nie był sam tam a było ich trzech. To jest zaufanie do klienta. He He. Co do numerów auta to widać że ktoś ich szukał na ramie z prawej strony bo jest przecierana nawet chyba papierem ściernym w tym miejscu. Z prawej strony delikatne rysy na całym boku auta jakby ktoś o krzaki się ocierał ale da się spolerować. Opony zimowe ale już do wymiany, nie działa centralny zamek z lewej strony drzwi kierowcy i tylne też. Bagażnik trochę brudny, zapas pełnowymiarowy w pokrowcu leży tam, na tylnej kanapie na środku przerwana skóra przy szwie. Na tunelu środkowym między fotelami zamontowana zmieniarka, radio oryginalne. Ogólnie blacha w dobrym stanie , delikatna korozja na progu z prawej strony jak sie otwrzy tylne dzwi, jest takie łączenie progu i w tym miejscu ale delikatnie i na tylej klapie spód po otwarciu ale słabo. Podwozie i rama w dobrym stanie i nie ma korozji. Od spodu można znalezć naklejki EXPORT, czyli nie jest to amerykanin. W przednich lampach miał zamontowane palniki Xenon, przetwornice były ukryte za lampą pod tym plastikiem co się podnosi. Na przedniej szybie miał jeszcze starą naklejkę z numerem FZ a w schowku była FSW. Po odpaleniu myślałem że jest zamontowany Flowmaster a to niestety środkowy ten duży tłumik i też rura skorodowana za ostatnim tłumikiem na zagięciu, czyli cały wydech do wymiany, były oryginalne katalizatory, cały wydec widać że jeszcze chyba od nowości i nic nie robione.
W schowku była książeczka serwisowa w której właściciel zapisywał sobie co robił, a było mianowicie:
-przy 150 000km założony gaz w Krępie (chyba wszyscy tu znają ten warsztat i ma dobrą opinię i są długo na rynku)
-praktycznie zaraz następny wpis i to WAŻNE wymiana skrzyni biegów , przednich wachaczy
-póżniej jeszcze były wymieniane klocki, chyba łacznik stabilizatora i jedna piasta z przodu
-wymienione też tylne amortyzatory ale już nie pompowane tylko zwykłe stąd może świecić Nivo chociaż mi nic nie swieciło jak odpaliłem
-jakieś wpisy regulacji i przeglądów instalacji gazowej i oleju silnikowego 15W/40
Silniczek ładnie pracuje,równo i nie słychać zadnych stuków, na liczniku widnieje 197000km , nie widać aby ktoś go używał w terenie, skrzynia też pracuje bardzo dobrze i nic nie szarpie no może czerwony wskaźnik na 2 i 1 nie dokładnie pokazuje. Po wrzuceniu 1 zdarzało sie pokazywać 2 . Sprawdzałem na placu nie jeżdziłem nim. Napędy też działają, ale co do reduktora to nie podobały mi się trzaski z jakimi się załączał i rozłączał. Były one naprawdę głośne z mocnym szarpnięciem budy, załączałem na N. Trzaski były takie że mysłałem że facet wyleci z biura bo pomyśli ze samochód roztrzaskałem. Co do właściciela komisu też ci go nie polecam bo nie ma dobrej opini i ponoć wiele spraw w sądzie. Ale jeżeli ktoś zostawił go w rozliczeniu to za co winić samochód. Mój kolega kiedyś kupił u niego czyli przez komis Opla Astrę kosztowała go 16tyś w 2004r i jak się okazało samochów wstawił policjant, i był zadowolony, użytkował go 7lat.
Co do ceny to negocjowałem z jakims pracownikiem i na dzień dobry opuscił 1000 czyli 16tyś. w ogłoszeniu masz cene 18tyś a na placu jest17tyś.
Choć powiedziałem czy zejdzie 2tyś, ogólnie mówi że można sie dogadać. myślę ze cenę to możesz śmiało negocjować.
Tutaj jest zdjęcie tej książeczki jest tam jakieś nazwisko i numer tel prawdopodobnie właściciela,może więcej się dowiesz.
Ostatnio zmieniony 2011-06-29, 16:27 przez
Susel_125, łącznie zmieniany 2 razy.