Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Boguś

Re: Kupuję Ford Exploler-doradźcie.

2012-12-23, 08:19

@Stuczekjan - po to jest forum aby się pytać :) Na zlocie postawisz flaszkę albo siedem i będziemy kwita :P

To nie prawda, że Jeepy mniej się psują od Fordów. W Polsce utarło się, że Ford jest kiepską marką co jest nieprawdą. Explorery są dość niezawodne i dużo wybaczają. W dodatku ich konstrukcja jest bardzo prosta i większość napraw można samemu zrobić :) Wystarczy dbać o auto i będzie OK :) Ex I ma konkretną ramę i idealnie się nadaje do rozrabiania w terenie :D
781 660 341

thermos

2012-12-23, 10:50

No właśnie, też uważam że Fordon jest twardszy od Jeepa. Mój kumpel ma Cherokee z 2000 i po każdym rajdzie fura ląduje u mechanika i zostawia tam kilka ładnych tysi za każdym razem (stać go :D), a mój ojciec ma Granda z 94 i nie jeździ w terenie, a i tak ma jakieś kłopoty, to z reduktorem, to skrzynia szarpie i puka, to z kolei coś łomocze w przednim wale. Ja mam ExI z 94 i byłem na kilku rajdach, pare razy w Kołbieli upalałem, raz go utopiłem i jedyne co się obraziło na takie traktowanie to rozrusznik i nadbieg. Aha, trochę też mi szumi łożysko z przodu w lewym kole :D
I faktycznie Forda da się bez stresu naprawić, zakładanie spadniętej sprężyny po dużej hopie na śniegu przy minus 10 st. C, jedyne 10 minut :)

Pozdro

Stuczekjan

2012-12-23, 14:39

Byłem widziałem i to jest straszne dno.Szkoda kasy na paliwo i czasu.
Szukamy dalej.
Może ktoś z kolegów coś ma na zbyciu mniej więcej za takie pieniądze?Ja nie potrzebuję auta w teren.Tym ma jeździć moja małżonka na co dzień.

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”