Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Marcin Koło

Re: poszukiwania samochodów do kupienia

2009-02-28, 21:44

widze że na to forum padła klątwa LIMITED :evil: :evil:
ciągle ten Limited gdzieś wypływa

glob_mobile

2009-02-28, 21:55

Nie bardzo rozumiem? To nie jest Limited tylko sprzedawca tak twierdzil.
cruscher
Bede wdzieczny za info.... :-)
Ostatnio zmieniony 2009-02-28, 21:56 przez glob_mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dawid
Kontakt: Strona WWW

2009-02-28, 22:25

Hmmm zdaje się,ze w 1996 były jeszcze OHV,więc jakie 207K?
smartpar.pl

Awatar użytkownika
Dawid

2009-02-28, 22:25

Hmmm zdaje się,ze w 1996 były jeszcze OHV,więc jakie 207K?
smartpar.pl

glob_mobile

2009-02-28, 22:36

Az tak sie w temat nigdy nie zaglebialem w ktorym roku jaki silnik dawala fabryka, ale wydaje mi sie, ze w 96 tez juz byl SOHC? Zreszta podmienic go tez daje rade. Generalnie 100 % nie odpowiem jaki ma bo nie sprawdzalem, widzialem go raz w zyciu takze nie moge sie wypowiadac. Napewno duzo chlopak w niego wsadzil kasy dlatego wlasnie poszukuje kogos kto zna to EX i potrafi stwierdzic czy jest warte trzymania w swojej stajni. :?: :?: :?:

Zwraca honor... Nigdzie nie znalazlem info o SOHC w Ex z 96' :-)
Ostatnio zmieniony 2009-02-28, 22:44 przez glob_mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

glob_mobile

2009-03-01, 00:03

Ktokolwiek widzial, ktokolwiek szlyszal, ktokolwiek wie ?

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7836994

Co do paskow to ich brak nie jest wyznacznikiem, roznie to bywalo. Natomiast nie sadze aby mial 205KM. Cena jest za duza napewno jak za taka golizne. Za swoj tyle nie dawalem a kupiony przeszlo rok temu. Brak mi progow, nie wiem po co ktos je zdemontował... ładniej wyglada jak je ma, no i czasem sie przydaja. Jak dla mnie przebieg duzy, choc wiem ze te samochody potrafia robic duzo wiecej, ale to juz kwestia gustu. Wydaje mi sie ze byl malowany (radze sprawdzic grubosc lakieru), a jesli bity to na stary dobry magnes łatwo powie nam czy kowal sie nim zajal, czy blacharz. Maska ma odprysk z przodu posrodku (ciekawe od czego?), bedzie korodowac wiec do wymiany od razu. Licznik napewno nie jest od wersji hamerykanskiej. Poza tym mam wrazenie ze wnetrze jakies zaniedbane (mimo ze wyczyszczone - to tapicerka nawet jak na te lata kiepska), ale moze to tylko tak na zdjeciu. Podejrzewam ze kierownica byla wymieniona bo za ladnie wyglada jak na te lata i ten przebieg. Brakuje mi w desce rozdzielczej wlacznika swiatel przeciwmgielnych, prawde mowiac po raz pierwszy widze taka wersje. Klapa bagaznika tez mi kiepsko wyglada.

cruscher

2009-03-01, 01:50

Nie bardzo rozumiem? To nie jest Limited tylko sprzedawca tak twierdzil.
Z tym limitedem to się nie przejmuj, to już taka "historyjka" forumowa ... :-P
;-)
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2009-03-01, 08:28

w 96 na pewno były jeszcze OHV wiem :) ale są już SOHC

a tak poza tym to ktoś mógłby przesunąć ten temat na właściwie miejsce :D
Ostatnio zmieniony 2009-03-01, 08:29 przez starwind, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

ku_ba

2009-03-01, 11:03

ku_ba napisał/a:
Panowie, a co myślicie o tym pojeździe? może ktoś zna autko:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7870967[/quote]

Panowie, gdyby ktoś chciał obejrzeć jeszcze to autko, to po 20 godzinach spędzonych w pociągu mogę napisać, że:
- na tylnej prawej ćwiartce (tam gdzie na zdjęciach widać rysę) kilogramy szpachli (na moje niefachowe oko auto wygląda jakby było całe malowane),
- rdza chrupie progi w narożnikach przy tylnych kołach, tylne drzwi z obu stron, klapę bagażnika,
- środek sciuchrany - sflaczała kierownica, plastiki porysowane jakby ktoś w nim woził kamienie, skóra wygnieciona (nie widać tego na zdjęciach), brakuje popielniczki, plastik w okolicy nawiewów środkowych łuszczy się,
- asb szarpie tak że kręgosłup może złamać,
- przy skręcie kierownicą słychać takie dźwięki, że aż uszy cierpną,
- nie działa klimatyzacja, szyberdach,
- uszkodzony centralny zamek,

Na plus:
- w miarę nowe opony zimowe (oczywiście nie całoroczne jak mówił właściciel komisu),
- super wygląda orurowanie.

Zdaniem komisu auto jest w stanie idealnym :cry:

glob_mobile

2009-03-01, 17:22

A jakie jest własciwe, dla takiego tematu? :roll:

glob_mobile

2009-03-01, 18:08

Za duzy tam ruch, nikt by nie zauwazyl :-P ...Zartuje, poprostu wczesniej nie wiedziałem, ze jest cos takiego. Calego forum jeszcze nie zwiedzilem, wiec wybaczcie. Tak czy innaczej ogromnie prosze o pomoc z tym Explorerem... Czekam na jakies info od dobrych ludzi ;-)

Awatar użytkownika
fotomysz

2009-03-04, 21:26

glob_mobile, znam Piotrka Conio osobiście i wiem że jeździł tym autem ponad 3 lata. dzięki niemu zaraziłem się explozjomanią. Facet jest całkowitym laikiem motoryzacyjnym więc w aucie nic nie kombinował tylko odstawiał do serwisów. Na auto specjalnie nie narzekał poza tym że padły mu ABS, i miał szpachlowany dach (ale już takiego kupił).
co do wersji to wg mnie jest to Limited, a tylna klapa pochodzi z mountainera i ma tylko przylepione znaczki jekie blacharz miał pod ręką.
Jeździlem tym autem tydzień przed sprzedażą i niczego niepokojącego nie zauważyłem więc nie wiem w co takiego kolega twój utopił już tyle kasy :?:
a może ma niezły warsztat naciągający go na wydumane koszta :?:
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

glob_mobile

2009-03-04, 22:15

Nie jest to kwestia kiepskiego warsztatu, bo tez tam pare rzeczy robilem. Co do wersji jego auta to napewno jest XLT, tez nim mialem przyjemnosc jechac. Natomiast klapa faktycznie nie jest od Ex, podejrzewam ze byl ostro bity, bo zarowno ta klapa jak i na moj gust dorabiany tylny prawy element bagaznika (inny odcien lakieru i brak paskow). Cos tam z geometria bylo nie najlepiej. Jesli chodzi o ABS, to ten Konio nie wspominal o zadnym uszkodzeniu, a okazalo sie ze i pompa, i komputer, i nawet czujka do wymiany. Co do napraw jakie przeszedl, to poza wspomnianym ABS'em, walniety byl tylny most. Antena od radia byla poklejona, a ze chlopak nie wiedzial o tym ze powinna sie chowac to zauwazyl nastepnego dnia ze jest polamana, a jak by tego bylo malo mechanizm wysowania tez szlak trafil. Ostatnio naprawiał w nim instalace elektryczna, ale co tam dokladnie bylo to juz nie powiem, bo nie pytalem. No oczywiscie wymienil tez olej i filtry, ale to juz chyba standard przy kazdym kupnie auta... i hamulce - tez mialy byc dobre, tyle ze na sniegu (a ponoc wtedy niezle dawalo, to nie szlo tego dokladnie sprawdzic) Najbardziej martwi ta geometria.... no i jest cos czego ja pojac nie potrafie, i osobiscie mnie to powalilo. Silnik OHV i skrzynia 5+1. Tak czy innaczej on sie pozbywa juz tego auta, podobno nawet ktos juz sie interesował.... Natomiast mi jest poprostu wobec niego glupio, bo to ja go namowilem na Explorera. Tyle ze ja nie kupował bym zadnego auta po ciemku :roll:

Przypomnialo mi sie ze na samym poczatku wymienil w ex swiece i kable... Robil tez blacharke bo auto bylo mocno porysowane, a na bodajrze tylnych lewych drzwiach byl bardzo duzy odprysk. Z tym ze jak go kupował to z tego sobie sprawe zdawal. Jedyne pocieszenie ze po naprawie mostu sie juz ostro wku**** i wypowiedział umowe z ubezpieczalnia. Mial tam umowe na forda mondeo ghia ktore wymienil na tego Exa (i to jeszcze z jakas doplata :? ), a ze do oplacenia byly jeszcze dwie skladki to stwierdzil ze dokladac mu do interesu po takich kwiatkach nie bedzie. Prawde mowiac szkoda tego mondeo, bo naprawde dobre auto bylo. Razem zesmy go sciagali od helmuta i bylo naprawde pierwsza klasa, sam go dla zony chcialem brac jak uslyszalem ze sprzedaje, tyle ze troche duzo za niego chcial i pan Konio mnie niestety uprzedzil.

Ehh... Dlatego nie cierpie kupowania uzywanych aut... Szkoda tylko ze na nowe mnie nie stac
Ostatnio zmieniony 2009-03-04, 22:41 przez glob_mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luk_jag

2009-03-05, 06:33

Mój znowu się pokazał :cry:

http://moto.allegro.pl/item572260820_fo ... _0_v6.html

ale opis zrobili zaje bisty :evil: :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 2009-03-05, 06:36 przez luk_jag, łącznie zmieniany 2 razy.
Serwis AGD ardo,polar,whirlpool,amica,ariston,indesit i inne... 601-707-425
Służę pomocą :-)

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”