http://otomoto.pl/ford-explorer-C30937688.html
Dla tych, którzy byli by zainteresowani, proponuje nie zawracać sobie głowy. Ja chciałem kupić ten samochód, więc za zgodą firmy sprzedającej pojechałem podłączyć się do skanera, aby zobaczyć co go boli, a boli dużo:
- brak pracy w silniku na cylindrze nr 8 oraz nr 4
- uszkodzenie modułu zapłonowego
- uszkodzenie konwertera automatycznej skrzyni biegów
- uszkodzenie wskaźnika paliwa
- brak komunikacji pomiędzy BCM a elektronicznymi podzespołami takimi jak system
ogrzewania, radio, tempomat itp.– prawdopodobnie uszkodzony komputer samochodu.
- uszkodzony system wysuwania progów
- uszkodzony system rozkładania tylnego siedzenia
- uszkodzony silnik tylnej wycieraczki
- uszkodzony system kontroli ABS
- uszkodzony układ klimatyzacji
- uszkodzony system pomiaru ciśnienia powietrza w oponach
- uszkodzony system bezpieczeństwa – brak sterownika poduszek powietrznych, oraz
niesprawność samych poduszek, które zostały wystrzelone podczas wypadku pojazdu.
Dodatkowo oświetlenie zewnętrzne pojazdu nie zostało przystosowane do przepisów o ruchu drogowym na terenie UE, oraz została zainstalowana nielegalna instalacja gazowa LPG.
OK pomyślałem, dogadamy się cenowo. Opuszczą na naprawę i będzie OK, wszak przerabiałem już wiele napraw w tym modelu, więc i z tym sobie poradzę. No i się pomyliłem!
Samochód sprzedaje SKOK Stefczyka, który ani nie myśli zejść z ceny nawet o złotówkę i jak się od nich dowiedziałem "wycena rzeczoznawcy jest jasna i opiewa na 39000 zł, a ja się nie znam i chcę ich oszukać."
Pozdrawiam