Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Berett

chcę kupić Expo. znalazłem ogłoszenie

2010-09-13, 10:09

na serwisie Allegrp.pl http://otomoto.pl/ford-explorer-C14838302.html
Proszę o poradę czy taki pojazd jest wart zainteresowanie, na co zwrócić uwagę przy kupnie, a może ktoś z forumowiczów zna ten samochodzik. Z góry bardzo dziękuję.

Awatar użytkownika
Klubowicz Speedo
Klubowicz
Model Explorera: 2001 Sport Trac

Re: chcę kupić Expo. znalazłem ogłoszenie

2010-09-13, 10:33

jak zwykle pojawia sie pytanie, po co ktos zainwestowal 5500+2+3=10500 + gaz za najmarniej 3k = 13500 i oddaje za 12 do negocjacji... Toż to czysta działalność charytatywna albo nawet sponsoring ;)

wyglada jakby auto tego Pana http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... file&u=510 ?
Ostatnio zmieniony 2010-09-13, 10:40 przez Speedo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bugta

2010-09-13, 11:24

To napewno autko Grandiego.

Awatar użytkownika
lysywujta
Model Explorera: Dodge Ram'08 5,7 HEMI

2010-09-13, 11:29

Jest to autko forumowe,właściciel Grandi.Potwierdzam ,że reduktor był wymieniany,bo robił to mój kolega.

Speedo nie zgadzam sie z Toba. W mojego Exa włozyłem w ciągu 3 lat 6 tysiecy plus gaz 3,700 zł. (wszystko udokumentowane i rachunki) i chciałem go sprzedac za 15 tysi,bo taka potrzeba i cele wyzsze. Nikt nie chciał.

Mentalność Polaków jest taka,że chca kupic auto za 10 tysi. i cieszyc sie jazda przez 10 lat bez wkładania w niego złotówki.Jednak realny swiat zweryfikuje szybko ich decyzje.

Na forum Jeepa chetni na kupno najpierw przeczesuja oferty forumowiczów ,gdzie auta maja cene może wyzsza od tych od ogłoszeń na alledrogo,ale są zadbane i wypieszczone,pakiety startowe rzedu kilku tysi,są w cenie auta,a kazda próba ściemy ze strony sprzedającego łączy sie z napietnowaniem na forum.
Manuale do EX i inne http://www.5fantastic.pl . Nick lysywujta

Awatar użytkownika
Klubowicz Speedo
Klubowicz
Model Explorera: 2001 Sport Trac

2010-09-13, 11:51

Speedo nie zgadzam sie z Toba. W mojego Exa włozyłem w ciągu 3 lat 6 tysiecy plus gaz 3,700 zł. (wszystko udokumentowane i rachunki) i chciałem go sprzedac za 15 tysi,bo taka potrzeba i cele wyzsze. Nikt nie chciał.
generalnie masz racje, roznie ludzie licza, by chcieli zeby im sie zwrocilo za klocki czy drazek czy co tam jeszcze wymienili, nie tedy droga

ale sam przyznasz, ze opylenie auta w ktorym jest NOWY gaz zalozony, ktory sie zwraca przez ilestam tys km to musi byc zwiazany z jakims przypadkiem zewnetrznym

oczywiscie nie odnosze sie tu do kolegi ktory sprzedaje auto tylko ogolnie, moze ktos sprzedawac bo potrzebuje znienacka $ na dom/inne auto/lecznie itd itp sa takie przypadki, ale czesto tez sie zdarza ze na gazie nie chodzi jak nalezy i rece opadywujo - wiadomo jak pseudogaziarze potrafia zalatwic calkiem dobre auto albo nagle sie okazalo ze rozrzadzik zaczal klekotac, zaworek sie wypalil czy co tam jeszcze i mechanik krzyknal za naprawe milionpiecsetdwadziewiecset i trza szybko do zyda poki jeszcze jezdzi bez wzgledu na wszystko ;)

chcialem tylko zasygnalizowac koledze zeby wzmagal czujnosc w takich przypadkach...
Pozdrawiam
Speedo

Obrazek

Awatar użytkownika
Adrian
Model Explorera: Ex 2002 4.6 V8; 2012 Camaro 45th 6.2

2010-09-13, 14:09

Jest to autko forumowe,właściciel Grandi.Potwierdzam ,że reduktor był wymieniany,bo robił to mój kolega.

Mentalność Polaków jest taka,że chca kupic auto za 10 tysi. i cieszyc sie jazda przez 10 lat bez wkładania w niego złotówki.Jednak realny swiat zweryfikuje szybko ich decyzje.

Na forum Jeepa chetni na kupno najpierw przeczesuja oferty forumowiczów ,gdzie auta maja cene może wyzsza od tych od ogłoszeń na alledrogo,ale są zadbane i wypieszczone,pakiety startowe rzedu kilku tysi,są w cenie auta,a kazda próba ściemy ze strony sprzedającego łączy sie z napietnowaniem na forum.
Ja tam kupiłem za 6tyś, władowałem dwa z opłatami i jest ok chętnie sprzedam za 12tyś :) i kupie następnego za 6 ...
Był Ex2 97', Ex2 95' i ex2 99'. Jest ex 3 02'

Awatar użytkownika
Valdi

2010-09-13, 15:05

Ja mojego kupiłem 11 m-cy temu za 10k i już kosztował mnie 2k ale piszę to z uśmiechem na "dziobie" bo wiem, że był cholernie zaniedbany a już teraz potrafi mi się "odpłacic" za inwestowanie w 100%.
Wiem też, że w tym roku będę musiał dołożyc ok. 1.200 a w przyszłym to..."najświętsi tego nie wiedzą" :-D
Czeka mnie blacharka, lakierka i do wyboru zawory lub rozrząd bo zaczyna maluch coraz bardziej klekotac :-/ ( Może też rzucę się na nowe "kapciorki" :scratch: )
Pomimo tych wydatków wiem, że co by się nie działo to Exika nie sprzedam ponieważ za żadne skarby nie odzyskam mojego wkładu finansowego. Prędzej Lincolna bo z tym cholernikiem są co chwila nowe problemy a z częściami to dramat :cry:
Był Exik II z '95r. 4,0+ LPG- teraz śmiga w Kwidzynie :((
Lincoln Continental (przejściówka) z '88r. 3,8 +LPG
Była też nasza "panna"- Nissan Almerka 1,4S z '96r... teraz jeżdzi w Iławie :((

Monika i Rafał
+48 505 964 924, +44 7706 549044

Awatar użytkownika
norbi73
Model Explorera: EX I 93" 4,0 supercharger
Kontakt: Strona WWW

2010-09-13, 15:49

tak tak a świstak zawija.... nic tylko pepa brać
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..

Awatar użytkownika
lysywujta

2010-09-13, 17:15

tak tak a świstak zawija.... nic tylko pepa brać
Norbik nie chodzi mi tu aby brac pepa,a o ludzi. Rzucaja sie ,bo tanio,a pozniej płacza ,że niewyrabiaja. A jak ktoś na forum wrzuci fajnego i szczerze napisze co do zrobienia,to wtedy drogo i nie patrza kto ile pieniedzy włozył i serca.Dobra nie ma co dywagować.ja włozyłem dużo i jeszcze włoże i wtedy moga mnie w moim Exie pochować.

Awatar użytkownika
norbi73
Model Explorera: EX I 93" 4,0 supercharger
Kontakt: Strona WWW

2010-09-13, 17:30

a ty uważasz że tylko ty pompujesz kasę w swój samochodzik?? większość z nas wkłada nie mniej niż Ty. jeszcze nie słyszałem żeby ktoś odzyskał całą kasę włożona w swój "złom".Ty się dziwisz że każdy chce tanio?? nie wszystko tanie to złom , lepszy czasem niegrzebane zaniedbane auto niż grzebane w każdym możliwym miejscu.
Ostatnio zmieniony 2010-09-13, 17:33 przez norbi73, łącznie zmieniany 1 raz.
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..

Awatar użytkownika
lysywujta

2010-09-13, 18:28

a ty uważasz że tylko ty pompujesz kasę w swój samochodzik?? większość z nas wkłada nie mniej niż Ty. jeszcze nie słyszałem żeby ktoś odzyskał całą kasę włożona w swój "złom".Ty się dziwisz że każdy chce tanio?? nie wszystko tanie to złom , lepszy czasem niegrzebane zaniedbane auto niż grzebane w każdym możliwym miejscu.
Pokaz mi w którym miejscu napisałem ,że tylko ja pompuje kase w auto. Mysle ,że pora dla Ciebie na nauke czytania ze zrozumieniem.
Oczywiscie,że nie wszystko tanie to złom ale w 99%.Chyba,że kogos naprawde przyszpili,to sprzedaje tanio ,wypieszczone auto lub lubi zmieniać fury co jakis czas.
Skonczmy ten temat bo tu nie jego miejsce.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2010-09-13, 19:27

jakby kto pytał to ja chyba sprzedam mojego :D
http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... php?t=2728
gdzieś za 14 000
i nie będę nawet liczył ile ostatnio w niego władowałem :-P
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Awatar użytkownika
LukMan

2010-09-13, 19:35

A ja mojego Nieee :-D
http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... c&start=30

Tyle czasu mu poswiecilem a przerobek i czesci i iiiiiii.....
Musialbym go na jakies 25-30 tys wycenic, tam juz prawie wszystko nowe :-D :-D :-D
Трактор No.1....

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2010-09-13, 19:41

Musialbym go na jakies 25-30 tys wycenic, tam juz prawie wszystko nowe
nooo :D
ale marzy mi się nowszy taka ostatnia dwójeczka 2001 :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Berett

2010-09-13, 21:33

Widzę, że piękną i żywą dyskusję zapoczątkowałem nie uzyskując jednak odpowiedzi na moje pytanie :-) . A więc Panie/Panowie, na co mam zwrócić uwagę kupując Expo i czy jeśli ktoś z Was zna ten egzemplarz czy może go polecić jako warty uwagi. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”