Własnie taki egzemplarz posiadam. Chcesz kupić?
O zaletach było duzo -generalnie super autko. mega konfort, dużo miejsca, rispekt na drodze.
Kupujac uważaj czy autko nie było sprowadzone jako rozbite i co ma w Title. Jak odbierałem swojego w Niemczech stały rózne takie suvy w wiekszosci rozbite do naprawy w Polsce. Lawetami je zabierali nasi. Mało było całych aut.
Pamietaj zestaw startowy -nie wychodzi tanio- oleje w mostach i skrzyni (zwałszcza).
Wady jakie zauwazyłem w czasie eksploatacji: problem z 4x4 - głupio psuje sie moduł (pierwsze wersje), Jak wymienione na nowy nie ma problemu, był problem z tempomatem- akcja serwisowa w Fordzie, psuje się czujnik egr, niektóre częsci opłąca sie ze stanów sprowadzac ale w sumie w PL też idzie prawie wszystko od reki kupic. Poza tym jak w kazdym innym wozie: czasem klocki tarcze amory. Zadbasz bedziesz jeździł.
Gaz - silnik 4.0 - bezproblemowo. kwestia dobrego warsztatu i instalki (dobra rzecz lubryfikator). Spalanie - wiadomo

Przy spokojnej jeździe nie wychodzi na gazie dużo wiecej niż mocna osobówka w benzynie. Mi sie kalkuluje i jestem zadowolony.
Jak cos to pytaj.
Nie jeździj rowerem po balkonie.