ja mam ominiętą chłodnicę zintegrowaną,zrobiłem to tylko dlatego że miałem obawy co do rozszczelnienia,widziałem parę razy skutki czegoś takiego i wolę ich uniknąć,mój samochód jeździł kiedyś w usa i nie miał chłodnicy dodatkowej,więc założyłem taką oryginalną od Exa,w miejscu do tego przewidzianym i dołożyłem jeszcze jedną od Scorpio,która pasuje w otwór zderzaka nad rejestracją.
W tej chwili będzie drugi sezon letni jak jeżdżę na tym zestawie i najwyższą temperaturę udało mi się uzyskać w zeszłym roku latem stojąc w ogromnym korku w centrum miasta a na dworze było 32 st.,a ta temperatura to było 103 st.(mam termometr),w terenie nigdy nie przekroczyłem 100st.,dwa tygodnie temu w Bornym Sulinowie,temp na zewnątrz 25 st,cały dzień jeżdżenia,najwyższa temp 91 st. podczas atakowania wielkiej góry piachu w miejscowości Białe Błota,gdzie silnik OHV pokazał swoją najsłabszą stronę,czyli lekki brak mocy-ledwo dawał radę

.
Tak więc nie zauważyłem żadnych minusów tego rozwiązania,ale nie namawiam nikogo do jego stosowania,ponieważ jest to rozwiązanie nieoryginalne,a chłodnica zintegrowana z jakiś powodów została założona w fabryce,chociażby do szybszej wymiany temperatur między płynem chłodzącym i płynem skrzyni biegów.

tel. 606414212