Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
hrabiello

czujnik z ASB czym to ugryzc?

2008-11-24, 18:00

moj "supermechanik" stwierdzil ze moj ford jest juz gotowy tylko brakuje mu jakiegos tam czujnika z asb ktorego nigdzie nie da sie kupic. jako ze srednio wierze w jego bajki poprosilem zeby mi dal stary na wzor. No i dal. Czy ktos moze mnie oswiecic od czego jest, gdzie go kupic, jak go sprawdzic, gdzie sie go wkreca... Bede wdzieczny za wszelkie info.
Załączniki
czujnik ford.jpg
Ostatnio zmieniony 2008-11-24, 18:01 przez hrabiello, łącznie zmieniany 1 raz.

chevidan

Re: czujnik z ASB czym to ugryzc?

2008-11-24, 18:47

ano jest taki czujnik w skrzynce.tak nawrawdę nie zwrcałem na niego nigdy uwagi.jutro mogę Ci powiedzieć do czego to i po co.po chwili zastanowienia to chyba ma związek ze światłami wstecznymi i nie pamiętam z czym jeszcze.
mam skrzynię rozebraną na stole w pracy to zaglądnę.czujnik taki też mam luzem.

chevidan

2008-11-24, 18:50

przypomniało mi się.to ma też związek z odpalaniem.dźwignia zmiany biegów musi być na N lub P żeby odpalić.czyli jest to czujnik położenia dźwigni zmiany biegów.
Ostatnio zmieniony 2008-11-24, 18:52 przez chevidan, łącznie zmieniany 1 raz.

hrabiello

2008-11-24, 21:05

skrzynia byla wysypana w ten sposob ze wchodzily mi biegi tylko do 2. raz od swieta trojka a o czworce nigdy nawet nie marzylem. Mozliwe ze od tego to? dzieki za info

[ Dodano: 2008-11-26, 19:56 ]
to jak, ma ktos namiar gdzie o to najlepiej pytac?

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”