znajomy ma problem, w rurce od podcisnienia ze skrzyni do kolektora pojawił mu sie olej, samochód zaczął troszke kopcić.
Wydaje mi się że przed remontem ASB też to miałem.
Czym może to być spowodowane, czym grozi i jak sobie z tym poradzić?
Witaj nie tak dawno to przerabiałem gdy byłem w ciężkim szoku jak nagle w silniku przybyło mi pare litrów oleju więcej powodem usterki był modulator podciśnienia ASB, który znajduje się po prawej stronie skrzyni na wysokości katalizatora- dostęp trochę trudny trzeba zwalić osłonę od katalizatora i odkręcić śrubę(bodajże 10) która trzyma blaszkę i jest zabezpieczeniem tego modulatora
Sorry, że dopiero dziś odpisuje ale wczoraj była sobota więc wiadomo jeśli chodzi o ten modulator to jego się wymienia i to nie są jakieś duże koszty bo coś ponad 100 zł aj brałem stąd http://midparts.com.pl/pl/p/A4LD-Modula ... A-87-95/89 i też początkowo przybyło niewiele oleju ale później
Wcześniej też nie wiedziałem o tym ale koledzy z forum właśnie mnie uświadomili i pomogli rozwiązać problem
Ostatnio zmieniony 2011-03-13, 10:52 przez damian1737, łącznie zmieniany 1 raz.
dzieki,
pomimo tego ze mechanik ktory robil skrzynie twierdzil ze nie potrzeba wymieniac modulatora - wymienilem go (kupilem tam gzie polecal damian1737) to jednak poprawa jest znaczna podczas remontu skrzyni za 3900 dolozyl bym 100 zl i bylo by ok ale mechanik nie zauwazyl ze cos nie tak, a teraz silnik pracuje jak nowka wymienilem jeszcze olej w silniku i jestb super a znajomy buja sie z jakas uzywka za 20 zl
Ostatnio zmieniony 2011-03-18, 12:09 przez marcin123, łącznie zmieniany 2 razy.