Cos za cos... albo skrzynia albo bena. Troszke to dziwne bo ja jezdze po miescie na zapietym D i nie zaobserwowalem czestych redukcji.....ale czy obroty nie będą wyższe za czym idzie większe spalanie?
Cos za cos... albo skrzynia albo bena. Troszke to dziwne bo ja jezdze po miescie na zapietym D i nie zaobserwowalem czestych redukcji.....ale czy obroty nie będą wyższe za czym idzie większe spalanie?
To mozesz sprawdzic wylacz OD w miescie i juz. Jak bedzie roznica to dobrze jek nie to tez nic sie nie stanie....
No i właśnie jestem ciekaw jak działa ta blokada 2 biegu przy włączonym i wyłaączonym OD...
No widzisz ja nie widze takiej potrzeby nie ma wahlowania. Juz kiedys probowalem i nie bylo roznicy.....ale Ty sprawdz moze pomoze....W takim razie powinieneś mieć wyłączone OD
W Twojej teori 4 stanie sie 3 a 3 bedzie 2 troszke to bez sensu (bez obrazy)Generalnie narazie teoretyzuje, skoro nadbieg pierwszego biegu to bieg drugi a nadbieg czwartego to bieg piąty to po wyłączeniu OD mamy 3 biegi...?![]()
skad ten cytat?Dla ciekawskich:
The fifth gear of the 5R is achieved by overdriving first gear (for an extra gear between first and second), which means that the overdrive band is applied in second and fifth gears in the 5R (4th gear from the A4 became 5th in the 5R, 3rd became 4th, 2nd became 3rd, and a “new†2nd was born). What this means is that the 5R has the same lowest and highest gear ratio as the 4R, so it doesn’t change the low end pulling power or the fuel efficiency and speed of the high gear ratio…they are the same
na 1000 % są cztery biegi. liczyłem ze 20 razy kiedyś.Generalnie narazie teoretyzuje, skoro nadbieg pierwszego biegu to bieg drugi a nadbieg czwartego to bieg piąty to po wyłączeniu OD mamy 3 biegi...?![]()