Dokładnie o to chodzi, jak np. chcesz zalać stary olej z powrotem to też się tak nie zasyfi. Pod drugie jak mam olej w misce to muszę ściągnąć albo wał albo wydech, jeżeli tego nie zrobię to wszystko będzie w oleju o ile w ogóle wyjdzie. Przy OHV jest bezproblemowo w SOHC katalizator jest centralnie pod miską olejową.obojętnie ale się lepiej zlewa niż odkręcać całą miskę pełną oleju
To nie chodzi o wprawę tylko o czas, ja mam wydech pospawany (strumienice itp) i może przez to jest u mnie mniej miejsca, ale fakt faktem, że masz racje z tym kolejnym miejscem do wycieku.Panowie wprawa i się nic nie rozlewa za kołnierz
Robieni spustu to kolejna dziura którą może cieknąć
Piotrek Kra siedzi na przeciw mnie w pracy i to z mojej inicjatywy do naszej paczuszki dochodzą te koreczki do skrzyni od ciebieSą dostępne różne, skręcane i wspawywane - wstawiałem i korki spustowe i czujniki temperatury oleju... żadna filozofia - trzeba tylko pamiętać, ze za dużo miejsca tam nie ma.
na zdjęciu dostępny koreczek skrecany - żadnego lutowania czy spawania - wiertarka potrzebna tylko... wspawywany jest lepszy bo więcej oleju spłynie choć ja wstawiałbym korek spustowy w przetłoczeniu skąd filtr ciągnie olej... albo wstawić dekiel taki jak z drugiego zdjęcia...
A to taka malutka paczuszkaRobicie paczuszkę i nic się nie chwalicie ?wstręciuchy
Raczej blacha stalowa lub stop magnezowy.z czego jest miska oleju z samego aluminium nie jest bo magnes przyłożysz to złapie nie jest to przypadkiem duraluminium?