Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
mirsa

silnik i skrzynia wymienione a jest to samo

2009-06-04, 15:48

moje problemy opisałem w poście kol.miki4x4,przypomnę krótko: w trasie po zatrzymaniu na światłach gdy chciałem ruszyć silnik zgasł , na luzie i p silnik chodził a po wrzuceniu biegu gasł.samochód zawiozłem do zaprzyjaźnionego mechanika co robił mi już voyagera i explo 1.
pierwsza diagnoza (skaner) że coś się dzieje z 4 zaworami w skrzyni,a że nie mam zaufania do naprawianych skrzyń a i zależało mi na czasie to kupiłem anglika rocznik 97 walniętego w tył.oczywiście jazda testowa była .chłopaki w warsztacie wymienili skrzynię i silnik tak na zapas(bo mały przebieg) ,i co i to samo samochód nie chce jeździć ,komputer też był przekładany . gaz odłączony,CO JESZCZE MOŻE BYĆ NIE TAK?co jeszcze trzeba podmienić aby było dobrze

[ Dodano: 2009-06-05, 12:41 ]
zadzwoniłem dzisiaj do fachowca od elektroniki samochodowej i powiedział ze problemem po wymiannie silnika i skrzyni może być synchronizacja komputerów, co o tym sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 2009-06-05, 12:39 przez mirsa, łącznie zmieniany 3 razy.
tel.602 52 84 53. była 1 z 93 - była 2 z 99 była 2 z 95 był blazer z 96 jest navigator z 98

gregor-ros1

Re: silnik i skrzynia wymienione a jest to samo

2009-06-05, 21:27

Nie mam doświadczenia w SOHC, ale miałem taki przypadek w Saabie 900.
Chodziło tylko o wymianę głupiego przepływomierza który szwankował, pomyślałem " co mi tam".
Okazało się że po zainstalowaniu nowego problem nadal występował i doszło parę innych
zakłuceń. Po zwruceniu się do kolegi z serwisu oświecony zostałem o tym, że w niektórych samochodach każdy podzespół elektroniczny trzeba synchronizawać z całą elektroniką konkretnego pojazdu. Być może tak też jest w twoim modelu EX-a.
Ross
Tel:695-710-651

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”