Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
TITTO

TR sensor? Co i jak?

2011-09-21, 20:27

Witam wszystkich to mój pierwszy post poza powitalnym więc nie strzelać od razu jeśli jakiś babol wyskoczy.
Mam pytanie odnośnie sensora TR w Explozji I którą mogę kupić - człowiek poinformował mnie, że ma uszkodzony Neutralny Wyłącznik Bezpieczeństwa po czym przysłał mi zdjęcie uszkodzonej części, która jest jak mi się zdaje sensorem TR (dodają fotę - nie ja robłem więc przepraszam za jakość) a nie NSS - choć zastrzegam, że jestem całkowitym "lajkonikiem" w tym temacie.
Właściciel auta twierdzi, że uszkodzenie powoduje tylko taki objaw, że można przypadkowo uruchomić samochód na biegu i nic poza tym. Czy to prawda? Gdzie takie cudo (TR sensor) nabyć i jak to mówią u nas na wsi "po czemu" czyli za ile?
Dowiedziałem się, że samo uszkodzenie NSS nie powoduje nic strasznego poza pilnowaniem "chochli" ;) żeby była w odpowiedniej pozycji przy odpalaniu silnika ale chciałbym znaleźć wśród Was potwierdzenie lub zaprzeczenie dla tej informacji.
Sprawa jest dość pilna dla mnie bo myślę o kupnie tego auta poważnie.
Z góry dziękuję.
(podobno nie ma głupich pytań - mam nadzieję że tak właśnie jest :) )

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Edzia:
Oki, już jestem mądrzejszy i wiem że chyba głupotę palnąłem bo to na zdjęciu to chyba raczej to co właściciel mówił a kosztuje to $15. Ale o rozwinięcie tematu proszę nadal.
Ostatnio zmieniony 2011-09-21, 20:36 przez TITTO, łącznie zmieniany 1 raz.

albricht
Model Explorera: Jeep

Re: TR sensor? Co i jak?

2011-09-22, 19:30

Jak mniemam to rozmawiamy o skrzyni A4LD :D
Fachowa nazwa części to neutral start switch. I jest wyłącznie odpowiedzialna to żeby nie odpalić w pozycji do jazdy.
Skoro chcesz kupić owe auto mam nadzieje ze masz pojecie jak zakupić pojazd z automatyczna skrzynia biegów.
Exploiler I 93r całe szczęście się wyleczyłem
Jeep Grand Cherokee 5,2
Honda Accord 2,7l wersja USA
Masz problem z EX dzwoń śmiało 505 673 189
We wsi gadają że specjalista od ASB
Pier..... mam już dosyć explorerów nie naprawiam.

TITTO

Re: TR sensor? Co i jak?

2011-09-23, 09:08

Skoro chcesz kupić owe auto mam nadzieje ze masz pojecie jak zakupić pojazd z automatyczna skrzynia biegów.
Tak to ta skrzynia i myślę że jakoś sobie poradzę z testowaniem auta przed zakupem.

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”