Powiem tak, przymierzalem sie juz do wymiany i bylem w warsztacie, chlopaki rozebrali - przy okazji wymiany uszczelek pod kolektorem i stwierdzili, ze slizgi sa jeszcze ok ale trzeba wymienic napinacze, co zrobilem...zastanawiam sie czy ktos z forum zna kogos kto naprawde sie na tym zna (wymiana) i podjalby sie takiej wymiany. Jaki jest przyblizony koszt....da sie zejsc ponizej 4000PLN? Ile trwa wymiana w SOHC? Pytam, bo zastanawiam sie czy jest do zrobienia przez fachowca w 1-2 dni. Dzieki
Jestem po wymianie rozrządu w grudniu.Robiłem go u Grześka "Wajc" w Łodzi.Chyba robił tu na forum najwięcej rozrządów w Exie .Adam533 też robi rozrządy .Chłopaki znają się na rzeczy.Mam tez znajomych mechaników w Jaworznie ,którzy pracowali w ASO Forda i znają się i jak pytałem tez spokojnie ,by to zrobili. Co do cen to są indywidualne uzgodnienia.Ja płaciłem za robocizne 2000 zł plus wszystkie częsci rozrzadu,wymiana oleju,filtra,płynu w chłodnicy,oleju w skrzyni biegów ,uszczelki.Koszt całkowity to 4400 zł.Wymiana przy posiadaniu wszystkich częsci to około 5 dni.Mozna to zrobić szybciej jezeli nie bedzie niespodzianek ,ale auta trzeba sprawdzić ,przetestować .Da się zejśc poniżej 4000 zł ,ale wszytko zalezy od wielu czynnikow.