Najprawdopodobniej dzisiaj ZNOWU spotkał mnie problem z pompą paliwa. Wczoraj odpalał - dzis nie - aku kręci jak szatan a on ani me ani be. Paliwa komputer pokazuje jeszcze na jakieś 40 km, ostrzeżenie się nie pali więc pewnie pompa

PZDR
Mam PRINSA i w instrukcji jest opisane awaryjne odpalania na gazie , nigdy nie sprawdzałem czy to działa , bo nie było takiej potrzebyA tak na marginesie - w sieci czytam i ludzie twierdzą, ze PRINS nie ma awaryjnego odpalania na gazie. Ktos z was wie jak to jest naprawde?
Benzyna zalana - bez zmian.37 km to praktycznie nic. Może faktycznie za mało benzyny i nie może "zaciągnąć".
Jak przekręcisz kluczyk na zapłon, to powinieneś słyszeć pompkę paliwa - "bzzz" - przez jakieś 2 sekundy.
Ja nie dopuszczam, żeby benzyny było mniej niż 0,5 baku. Niby pompka paliwa nie chodzi wtedy "na sucho", chociaż nie wiem, czy przy sekwencyjnej instalacji gazowej, nie jest odcinane zasilanie do pompki paliwa (myślę, że nie).
Spokoleon13cc a mógłbym prosić o cytat z instrukcji jak to zdziałć? Bo juz rozważam podgrzewanie reduktora gorącą wodą...