Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

ZAWÓR EGR

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

smaj

ZAWÓR EGR

2008-03-28, 07:23

Witam ponownie
Koledzy tak wieć odebrałem skrzynke po naprawie ponownej ,panowie nic nie owijali tylko zrobili skrzynie na gwarancji ,ale po kilku dniach szlak mi trafił zawór egr .Czy ten zawór ma wplyw na prace skrzyni nie włącza mi ostatniego biegu.mam juz drugi zawór ale JESZCZE NIE ZAMONTOWANY może coś z olejem skrzyni nie tak.nie świeci żadna kontrolka.ZAWÓR MA USZKODZENIE MECHANICZNE POPROSTU SIE ROZSYPAŁ.
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 2008-03-28, 07:24 przez smaj, łącznie zmieniany 1 raz.

chevidan

Re: ZAWÓR EGR

2008-03-28, 09:16

zawór EGR bezpośredniego związku nie ma ze skrzynią,ale mogę mieć miejsce związki przyczynowe>zła wartość podciśnienia w kolektorze ssącym,zmniejszony przepływ powietrza przez przepływomierz,spadek mocy silnika w związku z czym mocniej wciskasz gaz i kick down blokuje OD,itp.

smaj

2008-03-28, 09:39

Tak myślę ze to może byc .Zrobie zdjecia mojego starego zaworu tak zardzewiałego jeszcze nie widziałem .dzieki mam nadzieje ze to to.

[ Dodano: 2008-03-28, 12:47 ]
NIestety to nie zawór egr ,jest przyczyną co możecie poradzic .moze zły stan oleju

chevidan

2008-03-28, 21:26

chyba musisz jechać na reklamację :-( przyczyn może być kilka i nie ma co dumać,niech poprawiają.

Wróć do „WARSZTAT”