Znalazłem używki 3,5cm na stronę z kołnierzem i za kpl. dałem 300 zł po założeniu .... dużo fajniej wygląda, tylko nie zdążyłem się nacieszyć bo miałem od spodu w prawym progu dwie dziurki i odstawiłem Franka do blacharza, niestety po zdjęciu plastików wyszła reszta kwiatków i obecnie jest na chirurgi plastycznej a to w lewym progu coś a to w błotniku coś... ale jak już wyjadę ..... to
Ostatnio zmieniony 2015-10-22, 16:31 przez Mariusz.tr, łącznie zmieniany 2 razy.
i tu niestety ale masz rację, niedługo minie rok jak go kupiłem a non stop coś w nim jest do zrobienia.... ale czego się nie robi z miłości mam tylko cichą nadzieję że kiedyś się odwdzięczy
Może tutaj dołączę swoje pytanie
Czy standardowo szpilka będzie 12x1,5? Bo dla tego rozstawu 5x114,3 w Janpol4x4 są dwa skoki możliwe, a chyba bym sobie kupił takie 3,5 cm.
Bo felgi z limiteda mi leżą, a właściwie nie ma różnicy jeśli chodzi o trwałość okolicznych elementów (np. łożysko) czy felga będzie miała ujemne ET czy będzie dystans, co nie?
jak kupisz 3,5 nie będziesz musiał prawdopodobnie kroić szpilek skok gwintu musi być taki jak w ex bo te co są w komplecie z dyst. musisz nakręcić na swoje szpilki a org. na dystans ja mam teraz dyst. 30mm i et -10 i nic się nie dzieje
Był Ford Explorer Sport Trac 4.0 SOHC
Był Ford Explorer III 4.6 V8 Limited
Ford Explorer II 4.0 V6 OHV 4" Sport edition by Boris
Dokładnie - nakręta z dystansu idzie na org. szpilke, a org. nakrętka na szpilkę z dystansu, wtedy wszystko się ładnie chowa. A pytam, bo myślałem, że ktoś może pamięta, jak nie to trzeba będzie sprawdzić
Ja mialem zalozone dystanse, ale zdjalem. Wydaje mi sie, ze wyglada teraz lepiej anizeli z dystansami.
Takie mam odczycie. Nie wiem jak tam jest ze skokiem, ale nakreca sie je na oryginalne szpilki, a na szpilki dystansow dajesz felge.
Chyba 35 mm. Niestety nie sprzedaje bo takie graty sa na wage zlota czasami. Moge podeslac na przymiarke, jak chcesz dorobic. Wszak tez jestem z Trojmiasta