Po zczytaniu błedów asb wyskoczył ponownie P0741 czyli slizgające się sprzęgło więc chyba nie obejdzie się bez wymiany jednak najpierw chcę wyczyścić płyte sterujacą widziałem jak wygląda od dołu ale potrzebuje rad co i jak robić oraz na co zwrócić uwage.Za wymiane konwertera wolają nie mało jednak pracownik /chyba nie lubi szefa/ doradził abym najpierw dokładnie wyczyścił i wymył płyte asb bo często pomaga a koszty są niewspółmierne. Dlatego proszę o rady co i jak po kolei bo sie będe uczył bo narazie
wyjęcie i czyszczenie płyty nie jest skomplikowane ale...
musisz układać w jakiś zorganizowany sposób śruby mocujące płytę.są ich 3-4 długości i nie wolno ich pozamieniaćnie należy też odkręcać wszystkich śrub.nie które trzymają tylko elektrozawory a nie płytę i po ich wykręceniu elektrozawory powyskakują..poza tym nie ma większych problemów.nie wiadomo czy uda ci się założyć ponownie uszczelki płyty.jeżeli nie,to występują one tylko w komplecie z resztą uszczelek i kosztują około 400zł(chyba że uda ci się je kupić osobno-mi się nie udało).
jak już będziesz miał płytę na stole to trzeba odkręcić blachę(izolator)przykręcony na całej powierzchni płyty(od góry).uwaga-pod blachą są zaworki,kulki,sprężynki. łatwo je przemieścić w inne miejsce i na bank skrzynia nie będzie chodzić jak należy.
Dzięki Daniel wiedziałem że się pierwszy odezwiesz
Jak coś będzie nie tak to mam trzy szanse jak w milionerach
1-telefon do Daniela
2-daniel bedzie miał czas i zlituje się nad heńkiem
3-heniek zapakuje skrzynke i wio do daniela
Jak nigdy nie robiłeś przy podobnych rzeczach, nie wiem, mechanice, hydraulice, to proponuję nie uczyć się na własnej płycie ASB, tylko od razu do Daniela czy kogoś podobnego...
Przejżałem zdjecia bo czytac to ja tego nie umie izrobiłem
Daniel do bydgoszczy nie mam asz tak daleko ale jestem dobrej mysli dobre zdjecia powinny załatwić sprawe ale do tego musze dojzeć.