Pytanko mam odnośnie umiejscowienia koła zapasowego. Myślę nad tyłem samochodu (nawet mam już na oku takie fikuśne pudło na kluczyk) i zastanawiam się czy teleskopy klapy uniosą klapę razem z kołem i co ważniejsze czy utrzymają w górze? Jestem w stanie zrezygnować z osobno otwieranej szyby bo i tak nie korzystam a zapas dobrze mieć. Bagażnik niestety muszę mieć pusty.
Inną opcją jest dach ale ... z tyłu fajniej
nie utrzymają, a co gorsza blacha na klapie nie utrzyma koła
jedyny sposób to już na forum było omawiane mocowanie koła do zderzaka lub haka otwierane na bok
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
Co do blachy to już sobie rozrysowałem co i jak i chciałem zrobić delikatny stelaż wewnątrz drzwi przymocowany do giętych profili i do niego dopiero wieszak na koło. Ale jak teleskopy nie utrzymaja to trudno. Bedzie kombinowanko ze zderzakiem.
A mnie tak nie lubi spawarka taty
nie wiem jak ex I ale u mnie po przewierceniu zderzaka pod mocowanie okazalo sie ze stal pod nakladka plastikowa opada w dol i nie jest poziomo - taka mala niespodzianka
po przewierceniu zderzaka pod mocowanie okazalo sie ze stal pod nakladka plastikowa opada w dol i nie jest poziomo - taka mala niespodzianka
to dokręć śruby trzymające zderzak lub wstaw ogranicznik
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK