Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
fabick

Zestaw naprawczy ASB z Ebay

2008-05-15, 10:26

Ponieważ moje zapasy ze skrzynią już mnie bardzo zmęczyły zdecydowałem oddać to do fachowców. A skoro za robotę zapłacę 1400 PLN'ów to chciałbym żeby już zrobili to porządnie. Znalazłem TAKI zestawik na EBay. Powiedzcie czy to dobry pomysł żeby dać im ten zestaw i niech wymienią wszystko jak leci czy lepiej poczekać co powiedzą. W sumie z transportem wyjdzie mnie 200$ (jak zatrzymają na cle to pewnie trochę więcej) a jak okaże się, że trzeba choćby połowę z tego wymienić to zakup przez warsztat czy w sklepie u nas wyjdzie znacznie więcej. Jak tak patrzę na stan skrzynki to raczej nie spodziewam się, że cokolwiek w niej będzie nowe. Najwyżej potem sprzedam to co niepotrzebne :)

Mikado

Re: Zestaw naprawczy ASB z Ebay

2008-05-15, 12:58

w rockauto.com jest:
1993 FORD EXPLORER 4.0L 245cid V6 MFI (X) : Transmission-Automatic : Master Repair Kit A4LD ATP Part # FM37 {Contains Friction and Steel Clutch Plates, Gaskets, Seals, O'Rings and Sealing Rings} za 79usd.... może Ci się to przyda 8-)

fabick

2008-05-15, 13:10

No tak ale tam nie ma pasów a ja nie mam 2-go biegu więc podejrzany pas :/
Ale nad tym też się zastanawiałem :)

chevidan

2008-05-15, 20:05

w PL za taki komplet zapłacisz 900-1000zł, jednak nie wszystkie części muszą być potrzebne a nie ma w zestawie kilku części które mogą akurat wymagać wymiany.
napewno będziesz potrzebował komplet uszczelek,tarcze,możliwe że przekładki,filtr.dalej to już niewiadoma.

Awatar użytkownika
Marcin Koło

2008-05-16, 16:02

ja na przyklad nie musiałem wymieniać wszystkich przekładek i do wymiany miałem tylko jeden pas ale tylko dlatego ze była okladzina w paru miejscach pęknięta
po zatym z tego co wiem to jest kilku producentóww tarczek i chyba jest lepiej zainwestować w mocniejsze tarczki
mnie zestaw uszczelek, filtr, modulator, pas hamulcowy, wszystkie tarczki i połowa przekladek wyniósł około 800 zlotych
Ostatnio zmieniony 2008-05-16, 16:04 przez Marcin Koło, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „WARSZTAT”