Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
kasper3211

4x4low się nie załancza

2008-06-29, 23:36

poprzedni post został przesunięty do bazy informacji a więc rozbebeszyłem instalke znalazłem sterownik wszystkie wtyczki potraktowałem kontaktsprajem posprawdzałem kable poskladałem spowrotem i wszystko dzałało/w garażu/no więc jazda w teren i tu niespodzianka pierwszym razem załancza poprawnie drugi raz zalancza lecz nie chce wyłączyć,środek lasu tylko płakać. Rozłaczył dopiero jak biegi na P zgasiłem silnik po ponownym odpaleniu kontrolki zgasły.Diwi mnie jedna sprawa według informacji z forum sterownik jest po prawej stronie jednak przewód wychodzacy od włącznika na desce idzie do jakiegoś sterownika po lewej stronie radia/od kierowcy/może macie jeszcze jakieś sugestie co posprawdzac i dalej robić :idea:
W opcji szukaj jest dośc sporo aleEX1 :-(
Ostatnio zmieniony 2008-06-29, 23:40 przez kasper3211, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Re: 4x4low się nie załancza

2008-06-30, 22:14

od włącznika wiązka idzie do reduktora i do tylnego sterownika. Jeśli nie rozłącza Low to może być to wina styków w silniczku sterującym reduktorem. Warto go rozebrać i sprawdzić czy tam wszystko jest w całości.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

kasper3211

Re: 4x4low się nie załancza

2008-07-01, 10:11

shiftmotor działa poprawnie bo gdy dostanie sygnał osobno to załancza i rozłancza,więc wina lezy gdzieś z przodu przy sterownikach.Na razie odpuszczam bo choroba w rodzinie i explo może być potrzebne w każdej chwili.Jak się uspokoi to rozbebeszam całą instalke od reduktora po włacznik na desce,czasami diabeł tkwi w szczegułach ;-)

Wróć do „WARSZTAT”