[quote="Rad-T"][quote="geos1"]Ja ci radze, że jak kupujesz auto to jedź najpierw do autoryzowanego serwisu Forda; niech obejrzą wszystko, łącznie z napinaczami rozrządu, z podłączeniem do kompa...itp.. za takie coś zapłacisz około 400 zł, a dużo informacji się dowiesz! Nie warto wydawać kasy na nie wiadomo co (- no chyba że cena jest super, a ty sam znasz się na mechanice). Do grudnia masz jeszcze kupe czasu
Narazie.
I udanych zakupów.
Hmm, widze piszesz z anglii, .. to pewnie z cenami za przegląd jest inaczej;
Hmm niestety nie zgodze sie z Toba... Ford jest kompletnie nie przygotowany ani sprzetowo ani psychicznie na obsluge Explo w Polsce. Jak kupowalem swojego pierwsze co to zamowilem wizyte w ASO Ford w Gdyni. Oczywiscie wszystko bylo super, jakies tam klocki do zrobienia i reczny nie puszczajacy. Potem okazalo sie ze mam rozrzad do robienia, luzy na drazakach kierowniczych i wiele innych rzeczy.... i tak to ASO sprawdzilo auto.
Zgadza się Radek! Ja bym powiedział ze większosc ASO w Polsce nie mają pojecia większego; ja akurat byłem W wa-wie ze swoim i musze powiedzieć że przegląd był ok; wykryli parę zurzyć w zawieszeniu; potem jeździłem już tylko do AutopLazy na Popularnej na wymiane płynów i przeglądy i, pomimo zastrzeżeń, w miarę się wywiązują; w innych ASO nawet nie chca słyszeć o przyjęciu takiego auta na jakąkolwiek robote; jednak odnośnie poważnych rzeczy silnikowych to sie w 100% z tobą zgadzam; tylko koledzy z Forum mogą pomóc wiarygodnie