Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

Re: Air bag problem kontrolka mryga ex 2000 r

2008-10-15, 20:41

kurcze chyba pójdę do szkoły dokształcić się s języka polskiego :-D
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2008-10-16, 05:39

a więc dostałem odpowiedź... pin 8 i 9 to końcówki do których podłączony jest sensor uderzeniowy lewej strony - czyli jakby to po naszemu ująć sensor poduszki kierowcy. 8 wysyła sygnał, 9 odbiera. Widocznie sensor padł. Sprawdź jeszcze raz.
Powodzenia.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

bracia63

2008-10-16, 09:48

witaj dzieki za fatyge,ale tu nastepuje paradoks sensory z przodu są połączone tylko orginalnie jednym kablem a na dodoatek jest to jeden obwód z drugim sensorem,sprawdziłem po kolorach kabli jakie wychodzą z sensorów i idą do kompa srs idzie tylko jeden a przejście sygnału jest na dwóch,widocznie po drodze są gdzieś mostkowane.Więc nie za bardzo z tym wysłaniem tego sygnału bo jak nadaje jednym kablem a czym powrót przez mase to nie realne,a na dododatek patrzyłem na rozpiske pinów nie podłlączone są 8-9 nie ma ich,może to nie chodzi o komp srs tylko coś innego,dreczy mnie co mieli na myśli 8-9 pin na monitorze diagnostycznym,kurde i dalej w punkcie wyjścia ale dziękuje za próby pomocy,pozdr.all

Wróć do „WARSZTAT”