Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Dmuchawa ogrzewania

2008-12-06, 17:39

Kicha - normalnie mam już dość. Dmuchawa ogrzewania pracuje jak chce... ma swoje humory. To nie tak, że pracuje tylko na najszybszej prędkości... jeśli nie pracuje to nie pracuje kompletnie... wjadę w jakąś dziurę załącza się... wjadę znowu wyłącza się... i tak w kółko - pogoda jeszcze nie tak tragiczna ale jak przyjdą mrozy może być kicha... skąd zacząć poszukiwania luźnego połączenia? silnik dmuchawy? przełącznik? skrzynka bezpieczników?

przerabiał już to ktoś?
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
BigBoyKR

Re: Dmuchawa ogrzewania

2008-12-06, 17:46

Co prawda nie w Ex ale w golfie IV przyczyną był ułamany plasticzek na pokrętle. W skutek tego "blaszka" która ustawiała obroty raz stykała a raz nie. To chyba najprostsze do rozebrania i stwierdzenia.
zgrzeszyłem... nie mam już Ex...

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-12-06, 17:58

no zgodzę się i prawdopodobnie od tego zacznę ale kręcę pokrętłem w tą i nazad i ruszam na boki i nic... dopiero jaja są na kostce - włącza się i wyłącza co chwila... :eek:
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
adam533

2008-12-06, 18:50

sprawdź na początek wtyczkę przy silniczku jeśli tam jest napięcie to zajrzyj do silniczka często tak się dzieje po odgrzybianiu klimy te specyfiki często zostawiają klejącą mazie po sobie i potrafi sklejać szczotki w prowadzeniu

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-12-06, 19:01

szczotki... od nich chyba zacznę... może być, że się zawieszają...

kicha jak już są zjechane.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
kizio 730

2008-12-07, 13:03

no zgodzę się i prawdopodobnie od tego zacznę ale kręcę pokrętłem w tą i nazad i ruszam na boki i nic... dopiero jaja są na kostce - włącza się i wyłącza co chwila... :eek:

jezeli chodzi o ex 1 to pod maską tam gdzie są bezpieczniki masz jeden przekaznik odpowiedzialny za załanczanie wentylatorka nawiewu wyczyść styki i będzie dalej chulać

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-12-07, 16:05

jezeli chodzi o ex 1 to pod maską tam gdzie są bezpieczniki masz jeden przekaznik odpowiedzialny za załanczanie wentylatorka nawiewu wyczyść styki i będzie dalej chulać
Bingo!

Powinienem był zrobić konkurs z nagrodami... :)

ale właśnie ten przekaźnik był powodem mych kłopotów.

Podmieniłem przekaźnik od ABS i hula jak nowy! ABS i tak nie działa bo czujników z przodu nie mam już od roku...
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”