witojcie, nie jezdziłem ze trzy miesiące. Na forum też nie zaglądałem. Ostatnio tak sobie wszedłem do kanału i widzę olej na śrubach miski skrzyni biegów. Myślę - uszczelka. wymieniłem i dalej się to dzieje. Nad uszczelką po prawej stronie skrzyni są takie okrągłe talerze (serwo ?). Wydaje mi się, że to stamtąd się przeciska. Poradźcie co to może być. A ha cieknie raczej tylko podczas jazdy tak jakby od ciśnienia. A w ogóle to do siego roku, wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maszyn.
te talerze to są tłoki pasów hamulcowych , musisz zdiąc zabezpieczenie i wyciągnać ten tależ wymienic pod nim oring ,a i troche oleju poleci jak je zdejminiesz
[ Dodano: 2009-01-03, 01:35 ]
cały zabieg trwa około godziny
No to mi trochę rozjaśniłeś. Nie potrzeba do tego jakichś specjalnych narzędzi ? Z oglądu wynika że jest tam coś a la pierścień segera. Wystarczy to ścisnąć i talerz sam wyjdzie ? Pozdro. A
dokładnie tak , będziesz muciał mu troche pomóc - Nie potrzeba do tego jakichś specjalnych narzędzi ? starczą 2 dobre srubokręty i sprawne ręce + cierpliwość
Ostatnio zmieniony 2009-01-04, 20:38 przez kizio 730, łącznie zmieniany 1 raz.