Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
bednarK

Re: EXII auto napedy

2010-02-03, 20:36

Witam
Czy może ktoś wie jak odłączyć automatyczne załanczanie się napędów? Cały czas zdlokowany jest przód. Nie mogę przełączyć napędów przełącznikiem w kabinie.

Może ktoś wie również gdzie kupić czujniki ABS, bo na diagnostyce powiedzieli mi, że one mogą być również przyczyną mojego problemu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2010-02-03, 20:42

kolego dwie podstawowe sprawy
- zapraszam do dzialu powitan
- piszesz w dzial automatycznych skrzyn, w temacie o naprawie skrzyni, a pytasz o napedy....

przenosze temat i prosze o zwracanie uwagi gdzie post laduje. Poza tym tematow o dopinaniu przodu i napedach jest multum i szukaj dalby bardzo duzo wynikow :?
Ostatnio zmieniony 2010-02-03, 20:42 przez Rad-T, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2010-02-07, 05:37

Jeśli napędy masz zapięte to może być to wina czujników ABS ale wtedy miałbyś też błąd w systemie ABS - czy lampka ABS się świeci?

Drugim powodem może być awaria silniczka, który zapina napędy - silniczek znajduje się na reduktorze - jest to pewnie reduktor Borg Warner 4405 - w takim wypadku trzeba odkręcić silniczek, rozebrać go, oczyścić, przesmarować...

Napędy możesz rozłączyć też inaczej - ustaw przełącznik napędów na auto i odłącz akumulator na jakieś 10 minut - zapinanie napędów bowiem to tylko elektromagnes, nic mechanicznego.

pozdrawiam,
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”