Nie ma różnicy gdzie podepniesz czy przy radiu czy przy głośniku będzie tak samo, poczytaj sobie jakieś forum na ten temat, nie wydaję mi się, żeby podpięcie gwizdków w ten sposób jak chcesz dało oczekiwany efekt, jak nie zwrotnica to dobierz chociaż jakiś kondensator ....sorry że podpinam się pod temat ale też mnie to interesuje, potrzebuje podłączyć gwizdki i wydaje mi się że jak nawet wepnę się równolegle przed głośnikiem to będzie zakłócony sygnał i moc do niego , więc według mnie powinienem sygnał do gwizdków poprowadzić od głośnika w przednich drzwiach, czyli przewody gwizdka wyprowadzić od głośnika w drzwiach,poprowadzić jakoś przez gumy i dopiero dalej ?
Najpierw myślałem aby wyjście złapać z radia - zawsze to najprostrza droga ale wtedy właśnie głośnik w drzwiach prawie nic nie dostanie. Czy dobrze myślę ?
Ewentualna różnica o opór kabla, ale on zbyt długich nie należy, poczytaj elektrodę czy tego typu forum, więcej z tego wyciągniesz niż dadzą ci odpowiedzi na tym forum - gwarantuje, na to wszystko są wzory więc odpowiedzieć na pytanie jaki ci potrzebny kondensator nie znając parametrów głośników jest niemożliwe ...wiem że kondensator - ale jaki ?
wiem też że jak sygnał z radia dojdzie do głośnika a od niego poprowadzę do gwizdka to co innego niż od razu radio obciążyć innym oporem,
jak na wyjściu dam gwizdek to od razu głośnik słabiej gra ( sprawdzałem na kinie domowym)
A jak dam sygnał dopiero z głośnika to wszystko jest ok.
Sorry że znowu koledze zkasztaniłem temacik, ale może warto założyć nowy dział np: car audio w EX.