Witam to znów ja mam takie pytanie na tabliczce pisze w moim Fordzie Explorerze 4,0 EFI 96 rok pisz 373L a na tableczce na moscie pisze 6613B R 7866 5M12 i nie mam pojecia jakiego tego mostu szukać no i czy most z SOHC bedzie do EFI? Bo naprawdę juz nie wiem koledzy prosze pomóżcie bo normalnie chdzę struty jak dziecko ktoremu zabawiki zabrali . ktoś mi nagadal ze jak bedzie inny most to przedni most nie bedzie zalaczalo no i nie wiem co mam robic chdzi mi dowiedziec sie ile zebów ma mój most bo dzowniłem i wiele osób ma mosty z 39/11
[ Komentarz dodany przez: Rad-T: 2010-06-16, 17:56 ]
nie zakładaj proszę kolejnego postu z tym samym tematem, naprawdę nie przyspieszy to na pewno odpowiedzi.
[ Dodano: 2010-06-16, 19:30 ]
aaa i co oznacza most 3.73 Konwencjinalny bo jeden gosc ma tyle ze z SOHC czyli pozwyzej 200 koni a moj ma 160 koni bo EFI czy bedzie to chdzilo porawnie prosze o pomoc:)
Jak ci pisali wcześniej koledzy nie ma znaczenia rocznik i czy silnik OHV czy SOHC, od dwójki będzie pasował (nie wliczając tej z silnikiem 5.0 bo tam jest nieco inny). Musisz się trzymać tylko przełożeń jak jest napisane 3.73 to kup 3.73 może być z LSD lub bez nic to nie zmieni - po drugie te z LSD i tak mają go zwykle niesprawnego co zresztą też w niczym nie przeszkadza.
Co do tabliczki znamieniowej na moście to może drugą ktoś ściągnął na której były przełożenia lub coś źle odczytałeś, ja mam trzeciego Ex i na każdym z mostów taką tabliczkę miałem.
Był Ex2 97', Ex2 95' i ex2 99'. Jest ex 3 02'