Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

Explo Blog

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

Awatar użytkownika
Boni

Re: Explo Blog

2009-02-05, 23:44

Wszystko dobrze się skończyło, silnik poskładany, nowe świece (kabli w okolicy dobrych nie ma, zamówię kiedyś razem z czymś większym), nawet pojeździłem kawałek, na 6 garnkach znacznie ciszej, mocniej i przyjemniej. Ciszej pewnie też przez napinacz, łożysko miał pomielone (zwykłe 6203 jakby co, żeby ktoś przypadkiem całej rolki czy napinacza nie kupował ;) ). Na koniec i tak dałem ciała, bo mi korek chłodnicy źle włożony nagle wyskoczył i miałem fontannę, dobrze że nie na drodze... No ale nic, zostało poskładać nawiew (przeszkadzał w dostępie do głowicy i parownik wywaliłem w końcu, i tak pęknięty), poukładać ładnie kable, jakieś opaski poprawić itp. kosmetyka. Trochę szkoda że nie doczyściłem i pomalowałem pokryw, ale nie miałem sił i warunków.

Następny punkt, to wymiana gumy drążka podłużnego (drugi, nie ruszany jeszcze :? ), i jeszcze jakieś drobne pierdołki, może w łikend.

W nagrodę za ten remont chyba se kupię hałdę części do samochodu ;) tyle że teraz kolej na Scorpio :lol:

Wróć do „WARSZTAT”