Panowie przestańcie nadmuchiwać wątek dodatkowe tuleje pod uszczelniacz daję PoJeeP bo w ichnich mostach zawsze wszystko jest zje...bane w EX jest taka tuleja na wyjściu wałka zdawczego z reduktora a na tyle jest bez ale nie o tą tuleje chodzi tylko o te niutony żeby to dobrze poskładać tak jak Vel Don Kojote gada nie jeden włożył nowe łożysko i wyjechał tylko za bramę garażu
jak jest z tymi tulejkami? są czy nie,muszę wymienić uszczelniacz na ataku przedniego mostu,a jeżeli jest tam tulejka to lepiej ją wymienić żeby most nie zaczął hałasować
ok tuleja jest po to żeby uszczelniacz bezpośrednio nie wycianał wałka tylko tą właśnie zas...raną tulejkę i nic więcej się nie ma do reszty po prostu musisz sprawdzić w jakim jest stanie powierzchnia styku z uszczelniaczem (jeżeli jest troszkę powierzchnia porowata to wypolerij ją a jak się nie da to wymień na nowy dla pewności
ok dzięki,myślałem że to jest jednorazowa tulejka która reguluje docisk ataku do talerza,coś na kształt tulejki przy przegubach w maluchu (chyba tam była taka właśnie tulejka,jeśli dobrze pamiętam).
a moment 44kN,jak podał Koyot jest ok,jak rozumiem
ale jakich kluczy,dynamometryczny mam,nasadki metryczne mam,calowe też jakieś zdobędę,torxy,imbusy też mam.
jeżeli pamiętasz to napisz jakie są potrzebne,to się przygotuję
ja wszystko rozumiem ale jak chcesz zablokować wałek ataku żeby dokręcając nakrętkę klucz dynamometryczny wskazał właściwą wartość dokręcenia ?
ps
(na aucie nigdy tego nie uzyskasz)