Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Piotr1963

Re: problem z NIVO

2008-12-09, 17:22

SUPER!!! Ja mieszkam na Żoliborzu. Daj znać to może sie jakos spotkamy. Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-12-09, 17:25 ]
jak potrzebujesz instrukcje do EX to daj znac do jakiego modelu - może mnam to Ci podeslę

Wesa

2010-05-15, 20:00

Problem jest taki,Po wciśnięciu czujnika zaczyna pracować kompresor NIVO dając ciśnienie.Następnie ciśnienie idzie na urządzenie w kształcie walca średnicy około 5cm(podejrzewam .że jest to elektrozawór) z niego na trójnik pneumatyczny ,z trójnika na amortyzator oraz na drugie takie samo urządzenie, a z niego na drugi amortyzator.O ile ciśnienie po kompresorze jest,to już po pierwszym elektrozaworze nie, wiec brak go także na wężykach przy amortyzatorach.Moje pytanie -kiedy powinny otwierać się te elektrozawory(kompresor pracował cały czas), lub co może być przyczyną braku ciśnienia.Może powietrze do amortyzatorów płynie dopiero po jakimś czasie? CO TYM STERUJE .Chcę zmieniać amory na nowe i boję się uszkodzić ich część pneumatyczną. Czy amory z nivo mogą pracować bez powietrza?
David Vincent widział ich. On wie, że oni wiedzą że on wie.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2010-05-15, 20:13

bez powietrza one są po prostu miękkie i mogą być za nisko jak dużo naładujesz ale możesz spokojnie jeździć :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Wesa

2010-05-16, 12:07

Może te urządzenia opisane wyżej to jakieś czujniki ciśnienia,znajdują się one na górnej części belki poprzecznej łączącej ramę obok kompresora nivo.Ktoś kojarzy?i podają ciśnienie dopiero po osiągnięciu jakiegoś poziomu ciśnienia powietrza.Chociaż kompresor pracował dość długo i nie było żadnej reakcji.
David Vincent widział ich. On wie, że oni wiedzą że on wie.

Wróć do „WARSZTAT”