Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
MCX

Re: [EXII problemy z silnikiem] Co to jest ?

2009-05-15, 22:49

Uszczelki po tym remoncie na kolekrorach ssacych wymieniales ?
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!

sylwek25

2009-05-16, 00:21

Yes :) wszystko nowe made in USA
pojeździłem pojeździłem i wszystko sie zrobiło no prawie ładnie chodzi tylko te obroty
stojąc na światłach trzymając hamulec 500 obrotów cale auto wibruje w środku sie trzęsie to najgorsze jak w rzuce na P lub N troche lepiej 600 nie trzęsie tak bardzo

Awatar użytkownika
Klubowicz perkuter
Klubowicz
Model Explorera: Ponownie Blazer 4.3

2009-05-16, 06:46

Uszczelki po tym remoncie na kolekrorach ssacych wymieniales ?

To dobre pytanie ;-) jeżeli nie wymieniłeś to może byś przyczyną nie równych obrotów ;-)

sylwek25

2009-05-16, 17:21

po zrobieniu 200km wyszło szydło z worka
podłączenie wężyka do lewej listwy wtrysków wyciek paliwa cos niedokręcone albo uszczelka możne tu łapie powietrze lewe

chevidan

2009-05-16, 18:19

jak wężyk podciśnieniowy i tamtędy cieknie paliwo to walnięty jest regulator ciśnienia paliwa.auto wtedy kuleje,nie trzyma obrotów i często nie odpala od cyknięcia.przy okazji dużo pali.

sylwek25

2009-05-16, 20:42

to pewnie będzie to ale dziś jeździłem po mieście do 60 km max korki itd. Jakoś jeździ wyjechałem poza miasto i zaobserwowałem ze samochód niema siły ruszając z miejsca obroty rosną a ledwo się rusza jak ruszy to jedzie jak by cos ciężkiego za sobą ciągnął ale jak docisnę pedał gazu to nic nie przyspiesza jak powinien jeździ jak by mial 1,6 silnik później jak wkręci sie na obroty to idzie jakoś, pod górkę to juz tragedia jedzie a nic nie przyspiesza
i jeszcze na P silnik ładnie chodzi a na D i trzymając hamulec obroty spadają do 500 i cały się trzęsie całe wnętrze wibruje czy to przez ten regulator ciśnienia paliwa czy ze skrzynia cos nie tak jakby jakieś obciążenie miał .

Awatar użytkownika
misza SG

2009-05-17, 21:05

jak wężyk podciśnieniowy i tamtędy cieknie paliwo to walnięty jest regulator ciśnienia paliwa.auto wtedy kuleje,nie trzyma obrotów i często nie odpala od cyknięcia.przy okazji dużo pali.
a czy w ohv też jest takie ustrojstwo i gdzie tego szukać?

chevidan

2009-05-17, 22:20

OHV też ma regulator ciśnienia.
jest po prawej(pasażera) stronie silnika za alternatorem,między wlewem oleju a kolektorem ssącym.przykręcony jest do listwy wtryskowej.
podłączony jest do niego również wężyk podciśnieniowy,jest ułożony wzdłuż pokrywy zaworów.

Awatar użytkownika
misza SG

2009-05-18, 23:06

OHV też ma regulator ciśnienia.
a jak można sprawdzić czy ten regulator działa prawidłowo?

[ Dodano: 2009-05-20, 08:19 ]
a jak można sprawdzić czy ten regulator działa prawidłowo?
:?:

sylwek25

2009-05-20, 21:52

odkręciłem regulator ciśnienia paliwa i uszczelka oring uszczerbiony sporo nowego nie dostałem w salonie forda tylko cały regulator . dopasowałem od mercedesa :) paliwko nie cieknie ale na wysokich obrotach powyżej 3000 tys cichutko strzela i na d czy jakims innym biegu trzymając hamulec samochód cały wibruje juz nie wiem oco chodzi

chevidan

2009-05-20, 22:28

misza SG musisz wyciągnąć regulator(2 śrubki i 1 przwód paliwowy) i sprawdzić czy w rurce do której podłącza się podciśnienie nie ma paliwa.później z kimś do pomocy musisz sprawdzić czy pracuje zawór otwierający przpływ paliwa przez regulator.podajesz podciśnienie do regulatora i sprawdzasz czy można dmuchnąć w jeden z krućców regulatora.mało profesjonalne ale skuteczne.

sylwek25

2009-05-20, 23:34

sprawdzałem przewody i regulator paliwa w rurce niema, dmuchałem wciągałem :) wszystko jest ok
juz mam domysły moze rozrzad zle sie ustawił (przestawił) ?

chevidan

2009-05-20, 23:41

rozrząd nie może się przestawić jeżeli wcześniej nie pęknie kaseta,a to już by było wcześniej słychać.

sylwek25

2009-05-20, 23:52

to moze te uszczelki pod kolektorem sacym wymienic na nowe, bo sa nowe ale kolektor juz 4 razy sciagany i zakladany?
A jak wytlumaczyc te drgania auta na biegu i trzymajac hamulec ? na P czy N jest OK ,czy moze to miec cos wspulnego z konwerterem skrzyni bo tylko to bylo zdejmowane, skrzynia dostala nowo oliwe merconV. czerwony taki był wczesniej.

chevidan

2009-05-20, 23:55

trudno cokolwiek powiedzieć na odległość.nie chcę Cię wprowadzić w błąd i będziesz szukał nie tam gdzie trzeba.może podjedź do jakiegoś mechanika nie popatrzy co tam się dzieje.

Wróć do „WARSZTAT”